Hockey | Senioren

Hockey is een fantastische sport!
 
De senioren zijn teams waarin de spelers in beginsel 18 jaar of ouder zijn. De teams zijn samengesteld vanuit een combinatie hockey ambitie en plezier. Daarin is het voor het ene team belangrijk hockey als doel te zien hun sportbeleving en -ambitie na te streven, voor een ander team het middel gezellig samen te sporten en bewegen. Alle combinaties zijn mogelijk. 
  
Jong Senioren
We hebben de mogelijkheid voor jong senioren (tot 25 jaar) samen in een team te hockeyen. Jong senioren kennen veelal de studenten leeftijd en vinden het leuk te hockeyen met en tegen gelijkgestemden. 

Senioren
Ben je 18 jaar of ouder dan biedt RHC veel mogelijkheden voor jou. Onze eerste Dames en Heren teams hockeyen op een hoog ambitie en prestatieniveau. Alle andere teams kennen in meer of mindere mate een andere balans tussen (sport)ambitie en plezier. 

30+ en 45+ (Veteranen)
Bij zowel de dames als de heren kennen 30+ en 45+ teams. Zo kan iedereen op leeftijd een leuk team vinden met sportieve uitdagingen.

Trimmers
De trimmers zijn teams met de veteranen-leeftijd die mixed (dames en heren) trainen en wedstrijden spelen. Trimmers zijn veelal ouders van (jeugd) leden die het hockeyspelletje fantastisch vinden en op zondag even niet aan hockey willen denken.
 
Trainen en Competitie
Alle seniorenteams trainen 1 tot 2 keer per week, de wedstrijd is op zondag. Trimmers trainen en spelen hun wedstrijd op door-de-weekse avonden. Na de wedstrijd is het gebruikelijk om met de tegenstander nog gezellig te borrelen.
 
Winterperiode
Het staat teams en spelers vrij in de winterperiode deel te nemen aan zaalhockey (competitie) of even vrij te zijn. Als je ervoor kiest te zaalhockeyen, train je eenmaal in de week in een sporthal in de regio en kan je als team deelnemen aan de KNHB-zaalcompetitie.
 
Events
De RHC-events worden door de verschillende leeftijdsgroepen druk bezocht. Zo is er geregeld op de zondag The Dansant, georganiseerd door een van onze teams. Ook zijn het senioren-verkleed-toernooi, zomeravondhockey, trim-stampotten-toernooi, kerstgala, pubquiz en andere party’s uniek in hun soort. We vinden het heel leuk nieuwe mensen te leren kennen, daarom kunnen leden bij onze evenementen een introducé uitnodigen. We geven teams de ruimte een event te organiseren vanuit hun eigen behoefte.

Vrijwilligers
Bij ons is het gewoon naast het fluiten van een wedstrijd, af en toe een bardienst ook mee te helpen bij een event of activiteit. Immers iets samen met en voor anderen organiseren is juist ook heel leuk (en leerzaam).

Trainen en coachen
We helpen de trainers en de coaches in oefenstof, persoonlijke begeleiding, bijscholing en trainerscafe's. Zo krijg je alle ondersteuning die nodig is om je rol goed in te vullen. Lijkt het je leuk een team training te geven of te coachen? Wil je daar meer over weten? Zie Hockey | RHC

Spelregels
Wil je weten wat de hockey-spelregels zijn? Ga dan naar Hockey | Spelregels en Arbitrage.
 
Geïnteresseerd?
Wil je meer informatie over hockeyen bij RHC? Wil je eens kennismaken met onze vereniging? Neem gerust contact met ons op via [email protected] of inschrijfformulier. Iedereen die geïnteresseerd is in hockeyen bij RHC kan/mag het eerst eens drie weken proberen voordat je de keuze maakt wel/geen lid te worden.