Jongste Jeugd

Hockey is een fantastische sport! Vanaf 5 jaar kun je komen hockeyen bij ons. Hoe jonger het team, hoe kleiner het elftal. Hierdoor kunnen we je goed begeleiden en je de aandacht geven die je verdient. Onder de Jongste Jeugd vallen de Kabouters, de Benjamins, de F- en E-jeugd. De indeling gaat op basis van leeftijd, waarbij gekeken wordt naar de leeftijd van het kind op 30 september van het betreffende speelseizoen.


Kabouters/JO6 
Hockeyen bij de Kabouters (JO6, dus kinderen onder de 6 jaar) betekent spelenderwijs kennismaken met hockey. De nadruk ligt vooral op bewegen en het ontwikkelen van balgevoel. Natuurlijk is er alle ruimte om plezier te maken met je vriendjes en vriendinnetjes. Er wordt getraind op de zondagmorgen.

F-jeugd/JO7 en JO8 
De JO7 (jeugd onder 7) traint en speelt onderlinge wedstrijdjes in 3-tallen op de zondagmorgen. Na de kerstvakantie kun je op zaterdag deelnemen aan de KNHB CoolKids Competitie, waar je wedstrijdjes in 3-tallen speelt tegen andere clubs.

De JO8 (jeugd onder 8) traint één keer per week. Je speelt op zaterdag mee in de officiële KNHB-competitie. De eerste helft van het jaar in 3-tallen en de tweede helft van het jaar in 6-tallen.

E-jeugd/ JO9 en JO10
De JO9 (jeugd onder 9) traint één keer per week. Je speelt op zaterdag in de officiële KNHB-competitie in 6-tallen.

De JO10 (jeugd onder 10) traint twee keer per week. Je speelt op zaterdag in de officiële KNHB-competitie in 8-tallen.

Instromen in Jongste Jeugd
Wil je graag komen hockeyen bij RHC? Voor de JO6 en JO7 zijn er verschillende momenten in het jaar dat je kunt instromen. Kinderen die al wat ouder zijn (7 jaar en ouder) proberen we ook zo snel mogelijk te plaatsen, maar het kan zijn dat je op de wachtlijst terecht komt. Wil je lid worden bij RHC? Vul dan in ieder geval op tijd het inschrijfformulier in!

Naar het inschrijfformulier

Trainen en coachen
RHC draait op vrijwilligers. Ouders met en zonder hockeyervaring nodigen we van harte uit om een team te begeleiden als trainer, coach of teammanager. Ook investeren we actief in jeugdtrainers. De Technische Commissie (TC) zorgt voor oefenstof, persoonlijke begeleiding, bijscholing en train-de-trainer bijeenkomsten. Zo krijg je alle ondersteuning die nodig is om je rol goed in te vullen.

Spelregels Jongste Jeugd
Bij de Jongste Jeugd (tot en met de 8-tallen in de E) worden de wedstrijden gezamenlijk gefloten door iemand van RHC en door iemand van de tegenpartij. Bij de Jongste Jeugd hebben we het niet over scheidsrechters, maar over spelbegeleiders. Ze dragen bij aan de drie kernwaarden van het hockeyen in de Jongste Jeugd: Veilig, Leerzaam en Leuk en leggen waar nodig de spelregels uit. Lees meer over de spelregels Jongste Jeugd op de website van de KNHB.

Meer informatie
Wil je meer weten? Stuur dan even een berichtje naar [email protected]. We beantwoorden graag je vragen!