Hockey | Jongste Jeugd

Hockey is een fantastische sport!
 
Jongste Jeugd
Kinderen kunnen starten met hockey vanaf 5 jaar (peildatum voor 1 oktober). Hoe jonger de speler, hoe kleiner het team, hoe meer (individuele) aandacht. De trainingen staan onder leiding van trainers en een ervaren hoofdtrainer. Hierdoor kunnen we alle spelers goed begeleiden en de aandacht geven die je verdient. 
 
O6 | Jeugd Onder 6 | Kabouters
Hockeyen bij de Kabouters betekent spelenderwijs kennismaken met spellen, spelen en hockeyen. De nadruk hierbij ligt vooral op bewegen en spelen. Natuurlijk is er alle ruimte plezier te maken met vriendjes en vriendinnetjes. Trainingen zijn op zondagochtend.
 
O7 | Jeugd Onder 7 | Benjamins
Hockeyen in de Benjamins betekent spelenderwijs kennismaken met spelen, sporten en hockeyen. De nadruk hierbij ligt vooral op leren, bewegen en spelen. Natuurlijk is er alle ruimte plezier te maken met vriendjes en vriendinnetjes. Trainingen zijn op zondagochtend. Na een half jaar start daarnaast ook de KNHB-CoolKids-Competitie; wedstrijden 3 tegen 3 tegen andere clubs.
 
O8 | Jeugd Onder 8 | F-jes
Hockeyen in JO8 betekent hockeyen, leren en spelen. Natuurlijk is er alle ruimte om plezier te maken met vriendjes en vriendinnetjes. Training is eenmaal per week op een doordeweekse middag en op zaterdag een KNHB-competitiewedstrijd tegen andere clubs. Eerst in 3-tallen, later in 6-tallen.
 
O9 - O10 | Jeugd Onder 9-10 | E-jeugd
Hockeyen in O9 betekent leren, individueel en samen hockeyen en spelen. Natuurlijk is er alle ruimte om plezier te maken met vriendjes en vriendinnetjes. Trainingen zijn tweemaal per week op een doordeweekse middag en op zaterdag een KNHB-competitiewedstrijd tegen andere clubs. De O9 speelt wedstrijden in 6-tallen, de JO10 in 8-tallen.
 
Wintertrainingen/-wedstrijden
In de winter trainen we met Kabouters (O6), Benjamins (O7) en O8 gewoon buiten door als het weer en het veld dat toelaten. De zondag trainingen van de Kabouters en Benjamins zijn daarom een uurtje later (10:30 uur).
 
Zaalhockey
Vanaf O9 trainen we in de zaal en doen we mee aan de zaalcompetitie van de KNHB. Trainingen zijn in sporthallen in Rijswijk, Delft of Den Haag. Wedstrijden zijn in sporthallen ergens in de regio. Voor zaalhockey gelden andere/aangepaste spelregels.
 
Clinics Jongste Jeugd
We organiseren regelmatig clinics op onze kunstgrasvelden en ook in de zaal. Dit zijn extra attractieve trainingen onder leiding van Heren 1, Dames 1 of andere gasttrainers. 
 
Trainen en coachen
We begeleiden de trainers en de coaches in oefenstof, persoonlijke begeleiding, bijscholing en ttrainerscafe's. Zo krijg je alle ondersteuning die nodig is om je rol goed in te vullen. Lijkt het je leuk een team training te geven of te coachen? Wil je daar meer over weten? Zie Hockey & RHC.
 
Spelregels 
Wil je weten wat de hockey-spelregels zijn? Ga dan naar Hockey | Spelregels en Arbitrage.
 
Geïnteresseerd?
We organiseren een aantal maal per seizoen introductie-clinics voor leeftijdscategorie 5-10 jaar. Wil je kennismaken met hockeyen? Je bent welkom! Een mooi moment te kijken en te ervaren of hockeyen ook leuk voor jou is. Hou de nieuwsberichten in de gaten!
Kan je niet wachten? Wil je meteen al meedoen met de trainingen? Neem dan contact met ons op via [email protected] of inschrijfformulier. Word je lid, dan ontvang je van ons je eerste hockeystick cadeau.