Agenda
3-11  Bestuursvergadering
17-11  Bestuursvergadering
1-12  Bestuursvergadering
15-12  Bestuursvergadering
16-4  Lustrum: RHC 90 jaar!
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes A2- Hockey Club Wateringseveld Veld MA2 : 5 - 2 
 

MA 2 blijft op kampioenskoers na ruime zege op Wateringse Veld

Vanmiddag wist MA2 ook haar 3e wedstrijd van de voorcompetitie te winnen, ditmaal was de ploeg een maatje te groot voor Wateringse Veld.

Op een zonovergoten sportpark begonnen de Rijswijkse meiden voortvarend aan de wedstrijd. Wateringse Veld werd op eigen helft volledig vastgezet en de aanvallen golfden richting de goal van de doelvrouw die, naar later zou blijken, de dubbele cijfers voor Rijswijk zou voorkomen. Binnen de 4 minuten lag de 0-1 in het doel na een mooie aanval en toen de 0-2 vlak daarna viel, leek een monsterscore in het verschiet. Het eerste kwart werd met deze voorsprong bereikt maar dat lag meer aan de gemiste kansen dan dat Wateringse Veld een vuist kon maken.
 

Het tweede kwart leverde een zelfde beeld, voortdurend werd op de helft van Wateringse Veld gespeeld en het wachten was op de 0-3. Deze viel niet, sterker nog, uit een roei naar voren werd het middenveld overgeslagen en na een prachtige actie van een Wateringse Veld speelster lag de 1-2 in het doel. Uit het niets zoals dat heet. Rijswijk pakte de draad weer op maar anders dan in het eerste kwart werd te snel de drukte in het midden opgezocht en kwam Rijswijk er nauwelijks doorheen. Uit weer een roei naar voren kreeg Wateringse Veld haar tweede kans en ook deze was raak. Het thuispubliek ging er zowaar in geloven dat er een stunt in zat deze middag. De rust werd met deze onnodige 2-2 bereikt en de technische staf had het een en ander recht te zetten.
 

De tweede helft een herboren Rijswijk, de bal ging van links naar rechts op het veld en het tempo ging omhoog. Alleen in de eindfase van de vele aanvallen kwam de bal nu centraal en dat bleek de oplossing van het probleem. Wateringse Veld kwam er niet meer uit en liep voortdurend achter de feiten aan. De 2-3 en de 2-4 (strafbal) waren een logisch gevolg van de vele kansen die MA2 kreeg. Als kers op de taart viel ook nog de 2-5 en voegde MA2 weer 3 punten aan haar totaal toe. Met 9 uit 3 heeft de ploeg alleen nog Voorne met 7 uit 3 in de buurt achter zich. Laat Voorne nu net de tegenstander zijn waartegen volgende week moet worden aangetreden.... Bij winst is het eerste doel van deze jaargang bereikt, promotie naar de 2e klasse. Een mooie gelegenheid om de meiden te komen bekijken.

Het mooiste compliment van vanmiddag kwam van de uitstekend leidende scheidsrechter die terecht opmerkte dat MA2 niet zo heel veel te zoeken heeft in deze 3e klasse.

Zaak is nu om volgende week serieus te benaderen, alle scoreboardjournalistiek aan je voorbij laten gaan en er volgende week op volle en eigen kracht ook Voorne te laten zien hoe goed dit elftal kan hockeyen.Tot volgende week.