Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes C1- HC Schiedam MC1 : 3 - 0 
 

Rijswijk MC 1 maatje te groot voor Schiedam.

 

Rijswijk MC 1 heeft ook haar 7e wedstrijd in het seizoen gewonnen. Met 21 punten uit 7 wedstrijden is de ploeg ongenaakbaar in deze competitie die toch echt in de subtop wordt afgewerkt. Het was guur langs het veld, een harde wind en af en toe een paar druppels maakten het gewoon koud. De meiden op het veld leken daar niet van onder de indruk te zijn en begonnen de wedstrijd goed. Met veel druk naar voren werd Schiedam, dat zich ten opzichte van de eerste wedstrijd had aangepast, klem gezet. Rijswijk combineerde prima tot aan de cirkel maar maakte jammer genoeg in de cirkel, zeker in het eerste kwart, vaak de verkeerde keus. In plaats van een balletje breed werd er gekozen voor eigen succes waardoor Schiedam in het eerste kwart overeind bleef.

 

Het tweede kwart was iets minder dan het eerste kwart. Schiedam, gesteund door de 0-0 die nog steeds op het bord stond, schoof wat verder op naar voren zodat de ruimtes nog kleiner werden. Rijswijk verzuimde van de zijkanten gebruik te maken en dat speelde Schiedam in de kaart. Overigens kwam Schiedam, net als in het eerste kwart geen enkele maal in de cirkel van Rijswijk. Over krachtsverschil gesproken.

 

Na rust een ander Rijswijk, de bal ging veel meer via de zijkanten en Schiedam kon het niet meer aanlopen. Keer op keer kwam RHC de cirkel in, kans op kans wilde er niet in. Het zou toch niet zo een wedstrijd worden... gelukkig werd het dat niet. De bal kwam via de laatste linie op het middenveld en toen ging het snel, een geweldige inspeelpass op een van de spitsen werd  breedgelegd en de meer dan verdiende 1-0 kon door Rijswijk worden gemaakt. Ondanks het enorme veldoverwicht was er opluchting in het veld en langs de lijn. Dit was het zetje dat de meiden nodig hadden.

 

Rjswijk draaide de duimschroeven verder aan. Schiedam kwam niet meer uit de eigen 23 en het was wachten op de 2-0. Een strafcorner was daar uiteindelijk voor nodig. De harde diagonaal ingeslagen bal ging met een klein boogje tegen de plank. 2-0, volledig verdiend. Rijswijk bleef druk zetten en kreeg een aantal kansen om de score verder op te voeren. Dit lukte steeds net niet.  Uit een van de spaarzame aanvallen, een minuut of tien voor tijd, kreeg Schiedam de kans op de 2-1. Echter stond de keeper paraat en pakte zij in eerste en tweede instantie haar enige twee ballen van de wedstrijd. Uit de corner die volgde onderschepte Rijswijk de bal en bouwde vliegensvlug een prachtige aanval op. Binnen drie klappen was de bal rond de 23 meter van Schiedam. Rijswijk liep met de bal de cirkel in, de spitsen liepen van de bal weg, klaar voor de tip -in, daarmee twee meisjes van Schiedam meelokkend. Een snoeihard digaonaal schot klapte in de linkerhoek tegen de plank. 3-0 en de vreugde en ontlading was groot.

 

Tegen de nummer 3 op de ranglijst een dergelijk machtsvertoon tentoonspreiden is niet alleen knap, het is ook bijzonder van deze groep meiden. De rek lijkt er nog niet uit als je ziet wat voor stappen deze ploeg wekelijks met elkaar maakt. Na afloop van de wedstrijd werd duidelijk dat de nummer twee Catwijck had verloren. Door deze nederlaag van Catwijck is de voorsprong van MC 1 opgelopen naar 8 punten op de nummer 2 en is er voor volgende week bij Catwijck sprake van een echte en heuse kampioenswedstrijd. Hoe gaaf maar ook hoe verdiend is dat.

 

Terugdenkend aan de wedstrijd bij Craeyenhout moeten we de vader van een van de Craeyenhout meiden alsnog gelijk geven:

 

RHC MC 1 is echt veel te laag ingedeeld. :-)

 

Tot volgende week!!