Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes C1- HC Ypenburg MC2 : 3 - 1 
 

Rijswijk MC 1 ook een maatje te groot voor Ypenburgs. Is MC1 dan echt te laag ingedeeld?

 

Dat het hockey steeds professioneler wordt in de jeugd blijkt wel uit het feit dat Ypenburg een analist had gestuurd naar de wedstrijd Craeyenhout - Rijswijk van vorige week. Tenminste, dat moest haast wel want als je naar de wedstrijd van vandaag keek die nagenoeg een kopie was van de wedstrijd van vorige week, leek de taktiek van Ypenburg een kopie van die van Craeyenhout.

 

MC1 is de koploper en ook vandaag werden onze meiden door de tegenstander zo benaderd. Veelal met 11 tegenstanders binnen de vijandige 23 meter werd het hockeyen heel lastig. Teveel ging ook door het midden en vaak werd de moeilijke oplossing gezocht in plaats van de simpele. Als dan ook een aantal prima kansen niet worden benut dan maak je het jezelf net als vorige week onnodig lastig.

 

Met een balbezit verhouding van 80-20 was er geen twijfel wie de beste ploeg was en wie er wilde hockeyen maar zie er maar eens doorheen te komen. Wederom op slag van rust was het Rijswijk dat toesloeg. Een prima goal en het was te hopen dat in de tweede helft er wat meer ruimte op het veld zou komen.

 

De tweede helft begon zoals de eerste eindigde. Rijswijk veelvuldig in balbezit, zoekend naar een gaatje in de defensie om de verlossende 2-0 te maken. Ypenburg snakte naar adem en kwam eenmaal op de helft van Rijswijk in het 3e kwart. Ze kwamen zelfs door onhandig uitverdedigen in de cirkel en kregen een strafcorner. Deze strafcorner werd via een boog in het doel geslagen en de onvoorstelbare tussenstand van 1-1 was een feit.

 

De fout die Ypenburg daarna maakte was dat de ploeg op zoek ging naar meer. Met 3-4 spelers voor de bal kwam er ruimte voor Rijswijk en voordat Ypenburg het doorhad kreeg Rijswijk weer een flink aantal kansen waaruit eenmaal werd gescoord 2-1, volledig verdiend.

 


Ypenburg probeerde het daarna nog wel maar gevaarlijk werd de ploeg niet meer. In de slotminuten zette Ypenburg nog eenmaal aan. Er werden zowaar  6 meisjes naar voren gestuurd en het publiek kneep even de billen bij elkaar. De inspeelpass was niet goed en het aanwezige publiek kreeg in een flits te zien hoe goed Rijswijk MC1 dit jaar is.

 

De bal werd onderschept, het middenveld overgestoken, de bal naar buiten gespeeld, een meisje werd gepasseerd, de bal werd in de cirkel op de strafschopstip gegeven waarna deze in één keer werd doorgespeeld naar links naast de goal en de bal werd ingetikt.  De mooiste aanval van het jaar leverde een zeer verdiende 3-1 stand op wat tevens de eindstand werd.

 

15 punten uit 5 wedstrijden, een positief doelsaldo van 14 in de plus en 5 punten voor op de nummer 2. Een geweldige eerste helft van het seizoen in de subtop.

 

Het mooiste compliment van het jaar kreeg ondergetekende vorige week bij Craeyenhout waarin een ouder van een van de Craeyenhout meisjes op mij afgestapt kwam en volledig overtuigd van zichzelf mij kwam melden  "jullie zijn echt veel te laag ingedeeld"