Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- Hockey Club Rotterdam JA2 : 1 - 3 
 

 

JA1: uithuilen en opnieuw beginnen


Aan de ongeslagen status van JA1 is vanmiddag in Rotterdam een wreed eind gekomen. In de stad waar overhemden worden verkocht met de mouwen al opgestroopt, verliet RHC het veld met een 3-1 nederlaag. Toch hebben de jongens nog alle kansen om hun doelstelling, kwalificatie voor Super A, te behalen. Ondanks de pijnlijke nederlaag is er dus nog niets verloren.


In het stadion van Rotterdam zat winst er eigenlijk vanaf aanvang niet in. Ondanks een grote kans in de eerste minuut, begon RHC ongebruikelijk tam aan de wedstrijd. En op dit niveau wordt dat ongenadig afgestraft. Na het eerste kwart stond het nog 0-0, maar in het tweede kwart werd de score geopend. Aan een Rotterdamse middenvelder werd vrije doorgang verleend en met een bekeken backhandschot bracht deze de 1-0 ruststand op het scorebord.


In het derde kwart vielen de overige Rotterdamse doelpunten. Door matig uitverdedigen veranderde een kansloze aanval in een niet te missen doelkans voor de Maasstedelingen. Enkele minuten daarna viel zelfs de 3-0 uit een strafcorner. 


Met nog 8 minuten te spelen in het derde kwart, bracht Bas Hoek RHC terug in de wedstrijd. Zijn 3-1 vormde de aanzet voor een periode waarin RHC het betere had van het spel en de Rotterdamse defensie onder druk begon te zetten. Waarschijnlijk in hun zicht gehinderd door de laagstaande najaarszon, nam het arbitrale duo in deze periode echter een aantal aparte beslissingen. De nederlaag was terecht en het gaat te ver om deze aan de scheidsrechterlijke beslissingen te wijten, maar de irritatie die hierover in het veld ontstond, haalde RHC duidelijk uit het spel. De minuten tikten weg en daarmee de kans op een goede afloop.


Was het alleen maar kommer en kwel? Zeker niet. Gedurende de wedstrijd waren er voldoende momenten waarin de jongens lieten zien dat ze supergoed kunnen hockeyen. Zowel aanvallend als verdedigend. Brei deze momenten gedurende 70 minuten aan elkaar en RHC is voor iedereen een geduchte tegenstander.


Vóór dit weekend had JA1 alles in eigen hand en dat is nog altijd het geval. De wedstrijd van volgende week tegen medekoploper Hurley belooft dan ook een onvervalste kraker te worden. 


De wedstrijd begint om 14.05 uur. Hierbij een oproep aan iedereen die RHC een warm hart toedraagt, om JA1 massaal te komen ondersteunen!