Agenda
De agenda is leeg
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens A1- THC Hurley JA1 : 1 - 0 
 

 

 

Zeer knappe uitzege JA1

 

Na de tweede speelronde gaat RHC JA1 fier aan kop in poule I van de voorcompetitie Landelijke Subtop. In Amstelveen bonden onze jongens het sterke Hurley A1 aan hun zegekar. Na 70 minuten met bij tijd en wijle bloedstollend hockey, kon een 0-1 uitslag in het DWF worden ingevuld.

 

Beide teams waren aan elkaar gewaagd, maar het verschil werd gemaakt door Rijswijksch teamwork. Tijdens een boksclinic die de jongens ter voorbereiding op deze wedstrijd hebben gevolgd, hamerde trainer Ed Groven op het belang van samenspelen. Nooit opgeven. Strijden tot de laatste seconde. Zijn woorden zijn overduidelijk in vruchtbare grond gevallen, want A1 trok eensgezind ten strijde.

 

Snel uitgespeelde aanvallen, een ijzersterk opererend middenveld en de eerste strafcorners die het doel nipt misten. De vele meegereisde supporters gingen er eens goed voor zitten, want hier viel iets te halen!
In het tweede kwart kwam Hurley wat meer op stoom. Met uitstekende reddingen hield keeper Stan Glen zijn doel echter vakkundig schoon. Aan de andere kant miste de derde Rijswijksche strafcorner het Amstelveense doel op een haartje, dus met 0-0 gingen de teams rusten.

 

Coach Maarten Morrien zag dat zijn team ook na de rust het betere had van het spel. Drie messcherpe Rijswijksche counters leverden evenzoveel strafcorners op, maar ook het derde kwart eindigde doelpuntloos. 

In het vierde kwart bereikten de onderlinge Amstelveense gemoederen met grote regelmaat het kookpunt. RHC was blijkbaar een taaiere tegenstander dan de gastheren op voorhand hadden gedacht. Het kwam hun spel niet ten goede...

 

In de huddle van de 7e strafcorner werd een aflegvariant afgesproken, maar bij het oplopen herkende aanvoerder Hugo Burgersdijk de verdedigende opstelling van Hurley. Hij twijfelde geen seconde en zei "Doe het!" tegen zijn medespelers, die exact wisten wat hij daarmee bedoelde. Tijn Anicic speelde de bal in, Daan Dekker legde 'm perfect klaar en Hidde Caminada haalde verwoestend uit. De bal explodeerde in het dak van het doel. 0-1 voor RHC!

 

Spelend op het randje van het toelaatbare probeerde Hurley in de slotminuten de gelijkmaker te forceren. De Rijswijksche verdediging weigerde echter om deze middag te buigen. Zes uit twee, een uitstekende start van de competitie.

 

Zaterdag 14 september om 14.05 u. wacht de volgende uitdaging. A1 ontvangt dan Pinoké.