Agenda
23-8  Seniorentoernooi
26-8  Start trainingen Jeugdteams
27-8  Bestuursvergadering
31-8  Opruimdag
1-9  Trainersworkshop
2-9  Vergadering vooruitblik nieuwe seizoen
3-9  Coachavond
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Meisjes B3- Mixed Hockeyclub Zoetermeer MB4 : 1 - 1 
 

Eerste punt is binnen

De meiden van MB3 hebben zojuist het eerste punt in de vervolgcompetitie binnengehaald. Na wat ijswerkzaamheden kon de wedstrijd een half uur later dan toch beginnen. Achteraf kan een ieder van Rijswijk tevreden zijn omdat de gelijkmaker een minuut of 5 voor tijd werd gemaakt. Over de gehele wedstrijd genomen deden onze meiden zichzelf wederom te kort.

 

In een werkelijk waar vlekken - en foutloze eerste helft telden de supporters 8 grote kansen waarvan 5 kansen een 1 op 1 situatie waren met de keepster van Zoetermeer.

 

Het wedstrijdverloop was eigenlijk zoals we gewend zijn, Rijswijk zette vroeg druk en Zoetermeer liep voortdurend achteruit. De kansen regen zich aaneen en het wachten was op de 1-0 en meer. Tot aan de rust bleef het echter 0-0 en net zoals de weken ervoor was het zaak om meteen scherp aan de tweede helft te beginnen. RHC begon echter minder aan de tweede helft waardoor Zoetermeer zowaar aan een paar aanvallen toekwam. Goed keeperswerk en attent verdedigen zorgden ervoor dat het in die fase 0-0 bleef.

 

Omdat Rijswijk kans op kans bleef missen begon Zoetermeer in een stunt te geloven en zij niet alleen, ook de beide scheidsrechters namen steeds meer beslissingen in het nadeel van Rijswijk waar het toch een aantal keren voordeel had moeten zijn. Zoals het hoort bleven onze meiden kalm en goed hockeyen maar toen uit een van de beslissingen de 1-0 van Zoetermeer viel was het balen aan de zijkant enorm. Het zal toch niet.....

 

Als door een adder gebeten reageerde de ploeg. Dit onrecht moest worden rechtgezet en dat werd het ook. Ging het bij een strafcorner nog net mis, een geweldige aanval over verschillende schijven (met één keer raken) leverde een kans op die nu wel resoluut werd afgemaakt. 1-1, gerechtigheid en op jacht naar meer. Rijswijk zette nog een keer aan maar het lukte niet meer om ook de zeer verdiende 1-2 te maken.

 

De meiden kunnen terugkijken op een uitstekende wedstrijd waarin variatie, voor elkaar knokken en je niet van de wijs laten brengen de boventoon voerde. Dit geeft vertrouwen naar volgende week is de stellige overtuiging van uw verslaggever.