Agenda
21-6  Vrijwilligersfeest 21 juni
22-6  C-No-More Toernooi (C-toernooi)
22-6  H1 teamafsluiting
23-6  Diep in de Zee Toernooi (D-toernooi)
25-6  Reservering Bestuursvergadering
29-6  I-C-Hockey Toernooi (C-toernooi)
30-6  Parels & Zeesterren Toernooi (D-toernooi)
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- OMHC JB1 : 8 - 1 
 

 

Als hongerige aasgieren cirkelde een buizerdpaar door de staalblauwe lucht boven het sportpark aan de Lange Kleiweg. Een slecht voorteken voor de JB1 van de Ommoordse Mixed Hockey Club, dat deze voorcompetitie de laatste sta-in-de-weg was voor RHC B1. 

 

Vorige week was deelname aan de play-offs voor Super B al veiliggesteld door de mannen van Rijswijk. Zoals dan zo vaak het geval is in wedstrijden waar niets meer op het spel staat dan enkel de eer van de overwinning, duurde het lang voordat de wedstrijd op gang kwam. Dat Ommoord, dat enkel nog een theoretische kans maakte om tweede te worden in de poule, zich ingroef binnen de eigen 23, werkte ook niet mee. Bas Hoek, Valentijn Klein en Sam van Rooijen tekenden voor de 3-0 ruststand. Een zeldzame uitbraak van Ommoord, acht minuten na de spelhervatting, zorgde zelfs voor een onnodige tegengoal. Dat doelpunt betekende echter de opmaat voor een Rijswijksch offensief, waarin de goals vielen als rijpe appelen. Binnen 15 minuten vielen 2 doelpunten van Tom Groenendijk, 2 doelpunten van Hidde Caminada (waaronder een voortreffelijke strafcorner!) en het tweede doelpunt van Bas Hoek. Als het scorebord had gewerkt, had het een 8-1 eindstand aangegeven. En daar viel, ongetwijfeld tot vreugde van de trouwe teamsponsoren TIM Fysiotherapie en Hoveniersbedrijf Kelvin Bosman, niets op af te dingen!

 

De play-offs vinden zaterdag 13 oktober plaats op de velden van HCKZ. Om 10.55 u wordt afgeslagen tegen Berkel & Rodenrijs. Later op de dag, om 15.55 u, volgt een streekderby tegen Cartouche. Bij deze een oproep aan iedereen die RHC een warm hart toedraagt, om JB1 deze dag luidkeels te komen aanmoedigen. Met de steun van zoveel mogelijk Rijswijksche tifosi, kan 13 oktober 2018 voor spelers en coaches een onvergetelijke dag worden!