Agenda
21-6  Vrijwilligersfeest 21 juni
22-6  C-No-More Toernooi (C-toernooi)
22-6  H1 teamafsluiting
23-6  Diep in de Zee Toernooi (D-toernooi)
25-6  Reservering Bestuursvergadering
29-6  I-C-Hockey Toernooi (C-toernooi)
30-6  Parels & Zeesterren Toernooi (D-toernooi)
Hele agenda
Sponsor nieuws


terug naar vorige pagina


Jongens B1- Mixed Hockeyclub Zoetermeer JB1 : 4 - 0 
 

 

Met nog één wedstrijd te spelen heeft JB1 op overtuigende wijze deelname veiliggesteld aan de play-offs voor Super B. Onder een stralende najaarszon werd de uitwedstrijd bij MHC Zoetermeer met 0-4 gewonnen. Met 12 punten uit 4 wedstijden, is B1 onbereikbaar geworden voor de concurrentie.

 

Anders dan de eindstand doet vermoeden, was het een zwaarbevochten zege. Door de bal diep in de helft van RHC te scoopen, maakte Zoetermeer vanaf de afslag de aanvallende ambities duidelijk. Vanaf de kant gesteund door een groot contingent meegereisde supporters, lieten de spelers van B1 zich echter niet van de wijs brengen. Kilometervreter Daan Dekker verrichtte talloze nuttige ingrepen, Tijn Anicic was weer een betrouwbare rots in de defensieve branding en Sam van Rooijen zorgde met zijn zuivere scoops over grote afstanden voor verwarring aan Zoetemeerse kant. Bas Hoek zorgde voor de 0-1 ruststand. Waar iedereen er rekening mee hield dat de arbiter zou fluiten voor een strafcorner, lepelde Bas de bal over het uitgestoken been van de keeper in de goal.

 

Na rust trok Zoetermeer alle registers open om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Tevergeefs, want keeper Stan Glen was er alles aan gelegen om zijn doel voor de tweede keer in deze voorcompetitie 'schoon' te houden. Een kwartier na rust was het Hidde Caminada die op magistrale wijze doel trof, 0-2. Vijf minuten later was het Hugo Burgersdijk die een solo bekroonde met een fraai doelpunt voor 0-3 en weer vijf minuten later legde Bas aan voor zijn tweede doelpunt van de middag: 0-4. Het Zoetermeerse verzet was definitief gebroken. De resterende minuten werden door de Rijswijksche spelers vakkundig uitgespeeld. Na het laatste fluitsignaal steeg op en langs het veld een gejuich op: B1 kan zich de komende weken gaan voorbereiden op de play-offs!