Nieuwe voorzitter bestuur

22 juni 2024

Tijdens de ALV van 21 juni jl. is Tom van Essenberg gekozen tot voorzitter van de Rijswijksche Hockey Club. Hieronder stelt Tom zich voor.

Ik ben Tom van Essenberg, 46 jaar, woon in Wateringen en ben sinds 1987 lid van RHC. Vanaf het moment dat ik lid werd ben ik verknocht aan hockey en alles eromheen en is RHC mijn club. Ik heb er mijn vrouw Angela leren kennen en mijn kinderen Puck (MB4) en Teun (JC1) hockeyen al vanaf de jongste Jeugd bij RHC. In de afgelopen 29 jaar heb ik mij op verschillende terreinen ingezet voor de club, bijvoorbeeld als coach, scheidsrechter, redacteur van ons clubblad en scheidsrechters commissaris. Ik speel zelf op zondag in Veteranen B.

 

Club op Orde

Wij zijn RHC! De Rijswijksche Hockey Club. Bij ons draait het om hockeyen en plezier in hockey. We willen daarbij zo goed en zo hoog mogelijk presteren. Ieder lid afzonderlijk, van jong tot oud, van Trimmer tot Benjamin, van jeugd tot senior, ieder op zijn of haar niveau. En samen als club. Onze club is in de afgelopen jaren enorm gegroeid. Van een klein clubje met zo’n 500 leden in 2006 naar nu bijna 1100 RHC-ers.

Er is in de afgelopen jaren veel bereikt door de inzet van vele vrijwilligers, met de oud-voorzitter Geert Willem van Weert voorop. RHC is een gezonde hockeyclub; er komt echter ook een hoop op ons af. De omvang van de club, het werk dat het aanbieden van zeven dagen hockey in de week met zich meebrengt, de inzet die dit vraagt van vrijwilligers en de steeds verdergaande regelgeving rondom zaken zoals alcoholbeleid, exploitatievergunningen etc. Maar ook de betrokkenheid van ouders, de verwachtingen die de leden van de club hebben en de ontwikkelingen rondom onze accommodatie (TNO veiligheidscirkel, komst AZC, velduitbreiding, de nieuwe woonwijk Rijswijk Buiten).

Dit alles vraagt dat we als club de zaken op orde hebben. Dat we de dingen geregeld hebben, dat we afspraken maken en elkaar eraan houden. Om al het goede dat de afgelopen jaren is bereikt en het huidige niveau te behouden, en om RHC op de toekomst voor te bereiden zullen we moeten investeren. Daarom leggen we de komende jaren de nadruk op de volgende pijlers: de inzet van vrijwilligers, een bedrijfsmatiger aanpak van onze organisatie en sportiviteit en respect. Zo houden we de club op orde en zijn we klaar voor wat er op ons afkomt, op de korte en de lange termijn. En zo kunnen we elk seizoen onze teams trainen en onze wedstrijden spelen. Want dat is die andere belangrijke pijler en dat is waar het bij ons om draait: hockeyen, op niveau en met sportplezier.

Tegelijkertijd verliezen we daarbij de gezelligheid niet uit het oog, want ook dat is RHC. Dus drinken we na het hockeyen met de tegenstander een drankje en praten nog wat na. Dat doen we al jaren zo bij RHC en dat moet zo blijven. Dat is waar ik voor ga, samen met mijn bestuursleden en alle vrijwilligers. Samen met alle RHC-ers. Wij zijn RHC!