Trainers seizoen 2013-2014

TC
4 april 2024

Nieuws voor: huidige en toekomstige trainers seizoen 2013-2014 (en andere geïnteresseerden)

 

Trainers

Zoals in de bijdrage 'nieuws seizoen 2013-2014' ook is aangestipt, zijn we begonnen met de voorbereidingen voor het volgende seizoen. We zijn er vroeg bij. We gaan in gesprek met de huidige trainers en toekomstige trainers. Dat doen we in maatwerk van trainer en toekomstig team. Waar ligt de volgende stap in ontwikkeling, wat past goed bij jouw ervaring en ontwikkeling, waar ziet de HockeyCommissie (HC) jou als trainer het liefst voor volgend seizoen? Vragen die we samen met jou gaan beantwoorden. We nemen daar de tijd voor. Immers moet het goed en zorgvuldig gebeuren. Als planning houden we aan dat we in april zoveel mogelijk trainers willen hebben gesproken. We houden rekening met een uitloop in mei. Dit kunnen we niet allemaal tegelijkertijd doen, dus we vragen ook nog even geduld te hebben. Spelers zijn altijd heel nieuwsgierig wie hun nieuwe trainer wordt. Dat is mooi, toch vragen we juist ook spelers geduld te hebben en ons ons werk goed te kunnen laten doen.

 

Hoe gaan we te werk?

Gedurende het seizoen proberen we alle trainers zo veel mogelijk te volgen. Dat doen we met de HC en hoofdtrainers van JJ. Hieruit hebben we een beeld van jou en jouw ontwikkeling. Ook hebben we op dit moment een aantal trainers die HT2 en HT3 volgen. Dat is een mooie ontwikkeling in de kwaliteitsverbetering. De afgelopen periode hebben we in de HC en samen met de hoofdtrainers de inventarisatie voor volgend seizoen gemaakt. Vanuit die inventarisatie gaan we de gesprekken aan. We werken met de technische functies die er binnen onze vereniging bestaan. Ook hebben we doorgedacht over hoe je trainers het beste kunt brengen en verder begeleiden. Dat hebben we beschreven en is voor ons de leidraad voor het aanstellen en begeleiden van trainers. Voor jou als trainer ook heel nuttige informatie. Bekijk eens Functiebeschrijvingen HTO (Hockey, Techniek en Opleiding): klik hier. Uiterlijk begin juni willen we het trainersgilde tegelijkertijd met de teamindelingen presenteren.

 

Hoofdtrainers en oefenstof FED

De hoofdtrainers zijn heel belangrijk in de ontwikkeling van trainers, spelers en de oefenstof. Samen met de trainingsmanager hebben we afgelopen jaar de 'vaste' oefenstof voor de F en E jeugd ontwikkeld en geïntroduceerd. Hierdoor krijgen alle spelers dezelfde oefenstof aangeboden. Uiteraard is accent en intensiteit per team verschillend. De hoofdtrainer bewaakt de oefenstof en uitvoering daarvan. We zijn tevreden over de opzet van deze wijze van oefenstof aanbieden en gaan dit volgend seizoen ook doortrekken naar de Dlijn. Dat betekent dat we ook voor de Djeugd hoofdtrainers zullen aanstellen. Uiteraard evalueren we de oefenstof, intensiteit en uitvoerbaarheid en zullen daar aanpassen waar dat nodig is. De oefenstof voor de Djeugd zal 'vrijer' zijn. Dat betekent dat we oefenstof in raamwerk aanbieden en de hoofdtrainer en trainer daar nadere invulling aan geven. Op deze manier geven we de trainers betere handvatten en zorgen we voor een uniforme opleiding van F tot en met de D. Zowel voor de speler als voor de trainer. Alles gebaseerd op het RHC hockeyplan (zie webpagina hockeycommissie).

 

ABC jeugd

Voor de ABC jeugd zijn we voor alle teams op zoek naar trainers die ook op zaterdag de coaching op zich nemen. Dat zal in een aantal gevallen niet lukken, maar het is wel ons streven. Hierdoor zal de coaching op zaterdag beter aangepast zijn op de training en vice versa. We besteden in het aanstellen van trainers net zo veel aandacht aan de lijnteams als aan de breedte teams.

 

Gediplomeerde trainers

We hebben een aantal gediplomeerde trainers en gedurende dit seizoen komt daar nog een aantal bij. Het gaat hier om trainers die de cursus HT3 en HT2 (voorheen trainer A en JHT) volgen. Juist voor deze trainers zullen we in het kader van hun ontwikkeling en ontwikkeling voor specifieke teams in maatwerk aan de slag gaan. Het gaat hier om wat de trainer nodig heeft en waar deze meer ervaren trainer voor onze club het beste ingezet kan worden.

 

Hebben we trainers genoeg?

Nooit! Je wilt als team, club en verantwoordelijken altijd meer en beter. Binnen de huidige mogelijkheden zullen we het maximale proberen te halen. De basis van ons trainersgilde is in orde, er heerst veel enthousiasme en beleving. Daarop bouwen we verder. Tegelijkertijd kunnen we alle hulp gebruiken. Wil jij een team trainen of in een van de andere HTO-functies stappen? Meld je dan aan bij onderstaand emailadres.

 

Reacties

Wil je reageren op dit bericht of heb je vragen. Je kunt mailen naar: [email protected]

 

Sportieve groet,

 

Ivo Caminada

Voorzitter HockeyCommissie RHC

 

Iedere speler komt met een rood hoofd het veld af

en straalt uit te balen dat het alweer voorbij is

 

Email: [email protected]

bekijk ook de webpagina HockeyCommissie