Kampioenen in de maak!

23 mei 2024
Er is de komende tijd weer alle reden om te komen kijken op de Rijswijksche Hockey Club. Met nog twee of drie speelronden te gaan naderen we de ontknoping van de competitie. Een groot aantal teams maakt nog kans op het kampioenschap of promotie.
Meisjes A2 kan komend weekend de kampioensschaal ophalen als ze weten te winnen bij Rotterdam. Ook meisjes D1 kan het kampioenschap al ruiken. Als de meiden zaterdag een een punt pakken tegen Rotterdam, dan is het kampioenschap binnen. Ik zou zeggen: dit wordt zeker een aanrader om te komen kijken. En de begeleiding kan maar beter droge kleren inpakken.
Meisjes B3, Meisjes D7, Jongens C3 en Jongens D4 hebben het kampioenschap in eigen hand en een aantal teams moet nog hopen op een misstap van de tegenstanders. Jongens D1 heeft als opdracht om een achterstand van 3 doelpunten in te lopen. De mannen zullen er dus de komende weken zoveel mogelijk in moeten schieten om Westland te kunnen passeren. Afgelopen weekend 15-0, dus aan de vorm zal het niet liggen. Meisjes B3 speelt zaterdag thuis tegen de nummer drie. Als ze de vorm van dit seizoen vasthouden kunnen ze het volgende week afmaken.
Bij de senioren kunnen Dames 3,4 en 5 promotie afdwingen. Als ze de komende weken de punten in Rijswijk houden mogen ze het volgend seizoen in een hogere klasse uitkomen.
Wie ook nog jullie support goed kunnen gebruiken zijn Veteranen B en Heren 2. Voor heren 2 is de opgave om in de res. 1e klasse te blijven erg uitdagend, maar wellicht kunnen ze met onze aanmoedigingen onvermoedde krachten oproepen. Heren Veteranen B zou zich best moeten kunnen handhaven en met de enthousiaste steun van het publiek moet dat zeker lukken.
In ieder geval is er de komende weken genoeg te zien op onze velden.  Ik zie jullie langs de lijn.

Geert-Willem van Weert
Voorzitter