Kim: een geweldige ervaring

11 maart 2024

Vrieskou, een zonnetje en een TOP-hockeyclinic die op het punt van beginnen staat. De sponsor van de MC2 had Kim Lammers, Laurien Leurink en Macey de Ruiter uitgenodigd om een clinic te geven aan de MC1 en MC2 en om een presentatie te geven die voor de hele club toegankelijk was.


Na het formuleren van de persoonlijke doelstellingen door de speelsters en het zo concreet mogelijk invullen van de bijbehorende actieplannen, begonnen we aan de clinic. Kim, Macey en Laurien hadden verschillende oefeningen uitgezet die in vier groepen werden afgewerkt. Gelukkig waren enkele van onze eigen RHC-toptrainers bereid gevonden om bij dit onderdeel van de dag te helpen. Hoofdthema was scoren. Schoten op doel waarbij de pass gever moest doorlopen voor een tip inn, oefeningen met een verdediger, partijtje balbezit en een oefening voor de shave/steal. Keepers Digna en Jessica kregen uitstekende begeleiding van Felix Dorst. Kim, Laurien en Macey liepen rond en gaven zoveel mogelijk aanwijzingen aan alle speelsters. Waarom sta je waar je staat? Waar zou je nog meer kunnen staan? Wat is hiervan het effect op de tegenstander? Na afloop van alle oefeningen werd er geluncht in een inmiddels lekker warme entresol.


Daarna begon de (verkorte) wedstrijd MC1-MC2. Inmiddels was de zon achter de wolken verdwenen en begon het publiek her en der te bibberen. De speelsters zelf hadden hier geen last van; vol enthousiasme speelden zij hun wedstrijd die werd gewonnen door de MC1. Opvallend was de positieve energie die Lammers gedurende de hele wedstrijd bleef uitstralen. Zij stimuleerde de speelsters om toch vooral elkaar te bedanken voor een mooie bal. Geen negatieve opmerkingen naar elkaar over hoe de zaken anders moeten; benadruk wat er goed gaat en geef stimulerende tips aan elkaar als spelers en… zeg geen sorry, ga door met de volgende actie en focus je energie daarop.


Deze positieve houding was ook te herkennen in de presentatie van Kim Lammers , die het tot haar motto heeft gemaakt om "mensen in beweging te zetten”. Herken en erken elkaars sterke en zwakke punten als speler en probeer er zo het beste uit te slepen als team. Het was een topdag!