Zaalhockeytoernooi MD1

23 december 2024

De meiden van Rijswijk zaal-MD1 deden afgelopen maandag, terwijl de rest van hockeyend Nederland van twee hockeyvrije weken geniet, mee aan het Nationale Zaalhockeytoernooi van Nationale Sportkampen.

Met een deelnemersveld naast Rijswijk teams als Pinoké, HGC, HBS, Laren, Amsterdam, Reigers, Cartouche, Xenios en Hilversum MD1, stond hen een flinke uitdaging te wachten.

Van tevoren werd de meiden door zaalcoaches Marloes en Gwen verteld dat vandaag vooral om leren ging, en dat uitslagen niet uitmaakten.

Dit was uiteraard waar, maar wat hebben de meiden staan vlammen! Met behulp van inval-keepster Meyke van MD2 en invalster Merel uit MD12 werd in de poule gewonnen van HBS, Reigers en Amsterdam. Alleen Laren bleek iets te sterk.

Een tweede plek was het gevolg, en een halve finale volgde, die met een eindeloze hoeveelheid energie en inzet met 1-0 gewonnen werd van HGC MD1. Rijswijk MD1 stond in de finale! Wie dit aan het begin van de dag gezegd had, was waarschijnlijk door iedereen (inclusief meiden en coaches) voor gek verklaard.

In de finale troffen de meiden wederom Laren. Een spannende wedstrijd volgde, waarin Rijswijk nipt verloor met 2-1. Ondanks deze laatste verloren wedstrijd kunnen alle meiden op een fantastische dag terugkijken. Meyke, Fieke, Tatum, Merel, Wies, Luna, Sarah, Isabel en Bo: jullie zijn toppers!

 

Wie deze toppers nog een keer in de zaal wil zien schitteren kan zondag in De Vreeloo-hal in De Lier komen kijken, als de hele MD1 zal deelnemen aan het DIECKS-toernooi aldaar.