Zaalhockey, nog een paar weken

13 november 2024
Nog maar net begonnen met de eerste periode van het veldseizoen of de voorbereidingen voor de zaalhockey zijn al in volle gang. Wie gaan de zaal in? Wanneer trainen we? Met wie zit ik in het team? Vragen die direct boven komen. Hieronder op de eerste vragen al antwoorden. De komende weken volgt er meer informatie over de zaalperiode. Blijf het nieuws via de app of de website dus volgen.
 
Welke teams gaan er de zaal in?
Met ingang van dit jaar gaan alle teams vanaf de 1e jaars E de zaal in. De kabouters, benjamins en F-teams blijven op het veld.
 
In welk team speel ik in de zaal?
Jeugd (A,B,C,D lijn)
Je mag als team maar met 11 spelers de zaal in. Daarom worden sommige teams samengevoegd en vervolgens opgedeeld in drie teams. Een voorbeeld: MD1 en MD2 worden voor het zaalseizoen samengevoegd en verdeeld over drie teams MD1, MD2 en MD12.
 
Jongste Jeugd (E-lijn)
De tweedejaars E bestaan al uit ongeveer 10 kinderen en blijven dus in dezelfde samenstelling spelen. De teams van de eerstejaars zijn kleiner. Voor deze teams geldt dat ze worden samengevoegd om de teams groter te maken. Bij de jongens gaan we van 4 naar 3 teams (JE4, JE5, JE7) en bij de meisjes van 5 naar 4 (ME5, ME6, ME7 en ME9) met ieder 10 spelers. De teamindeling wordt uiterlijk 27 november via de website bekend gemaakt. Een mogelijke uitzondering hierop zijn de lijnteams. Voor deze teams kan het zo zijn dat de trainer/coach de eerste trainingen gebruikt om de teams samen te stellen.
 
Wanneer trainen we?
Het trainingsschema is al in een vergevorderd stadium in de maak. Op dit moment wordt er nog een check met de trainers gedaan. Zodra de puzzel rond is, wordt het schema op de website gepubliceerd en worden de trainingen zo snel als mogelijk in de app verwerkt. Wat jouw uiteindelijke trainingstijd is, kan mede afhankelijk zijn of je in je eigen team of in een samengesteld team speelt.
 
Waar trainen we?
Het is dit jaar gelukt om nagenoeg alle teams een uur per week in de zaal te laten trainen. Helaas is het niet gelukt om met alle teams in onze vertrouwde locatie De Schilp te trainen. Dit jaar maken we dan ook gebruik van drie locaties: De Schilp, de gymzaal van het Wateringse Veld College en Sporthal Overbosch.
 
Wanneer starten de trainingen?
De trainingen starten in de week van 30 november.
 
De eerstejaars E krijgen vier trainingsclinics aangeboden verdeeld over vier zondagen in december en januari. De exacte data worden nog bekend gemaakt.
 
Wordt er nog op het veld getraind?
Alle teams trainen vanaf 30 november één keer per week in de zaal en één keer per week op het veld. De dag van de veldtraining gaat in overleg met de trainers en coaches. De veld- en zaaltrainingen gaan door tot en met 18 december en starten weer op 4 januari.
 
De F-jes blijven gewoon op de dinsdag op hetzelfde tijdstip op het veld trainen. Ook voor hen is er van 19 december tot en met 3 januari geen training. De midwintercompetitie voor de F-teams start in januari. Binnenkort volgt hierover meer informatie.
De trainingen voor de Kabouters en Benjamins zien er tijdens het zaalseizoen als volgt uit:
  • Laatste training 2015: zondag 29 november op de gebruikelijke tijd;
  • Eerste training 2016: zondag 17 januari van 10.30-11.30 uur. Om de kans zo groot mogelijk te maken dat de velden bespeelbaar zijn, starten de trainingen deze periode een uur later;
  • Vanaf zondag 13 maart wordt er weer op het gewone tijdstip getraind van 09.30-10.30 uur.
 
Hoe ziet de poule-indeling eruit?
Voor alle teams is de poule-indeling al bekend. Bekijk de indeling op de website van de KNHB.
 
Wanneer start de competitie?
De eerste wedstrijden van het zaalseizoen 2015-2016 starten met uitzondering van de eerstejaars E op zaterdag 5 december. In verband met pakjesavond eindigt het wedstrijdschema die dag rond 14.00 uur. De competitie loopt door tot en met het weekend van 13 en 14 februari. Let op: ook in het eerste weekend van januari (2 en 3) staan er wedstrijden gepland. De speeldata zijn:
 
05 (tot ca 14 uur) / 06 dec -> start alle teams behalve 1e jaars E-jeugd
12 / 13 dec
19 / 20 dec ->alleen voor TOP poules A/B/C
02 / 03 jan
09 / 10 jan ->start 1e jaars E-jeugd
16 /17 jan
23 / 24 jan
30 / 31 jan
06 / 07 feb
13 / 14 feb

  • Elk weekend kan als reserve weekend worden aangewezen;
  • 1e jaars E spelen alleen op zaterdag vanaf 2 januari;
  • 2e jaars E spelen op zaterdag of zondag tot uiterlijk 15.00 uur;
  • D teams spelen voornamelijk op zondag i.v.m. open dagen op middelbare scholen.

 

Wat heb ik nodig voor in de zaal?

  • Zaalhockeystick is verplicht;
  • Sportschoenen zonder zwarte zool en dienen schoon te zijn;
  • Zaalhandschoen is zeer aan te raden.
 
Coachavond
Coaches reserveer woensdag 25 november alvast in de agenda. De technische commissie verzorgt die avond een informatieve bijeenkomst voor jullie als coach. Wat mag wel en niet in de zaal is een voorbeeld van één van de vragen die dan wordt beantwoord.
 
Inzet ouders
Ook tijdens het zaalseizoen wordt er een beroep gedaan op de inzet van ouders. Naast het gebruikelijke fluiten, coachen en trainen is er in de zaal ook een rol weggelegd voor ouders als zaalleiding.
 
Heb je een zaalhockeyvraag die hierboven nog niet beantwoord is? Stuur dan een mail aan [email protected].