Jeugdwedstrijden op zondag

21 augustus 2024

Komend seizoen hebben we voor het eerst sinds de aanleg van veld 3 te maken met een veldentekort op zaterdag. Dat betekent dat we niet elke week alle thuisteams kwijt kunnen in het wedstrijdschema.  Daardoor moeten we in sommige weekenden met 1 of 2 jeugdteams uitwijken naar de zondagochtend.  Het spelen op zondagochtend zal hierbij zoveel mogelijk verdeeld worden over de verschillende teams en is mede afhankelijk van welke tegenstanders hebben aangegeven hiervoor beschikbaar te zijn.

 

Wanneer weet je of je op zondag speelt?

Tot dit seizoen waren de wedstrijdtijden pas de dinsdag voorafgaand aan het weekend bekend. Vanaf komend seizoen is vanuit de KNHB besloten dat dit eerder gepubliceerd moet worden. Dit betekent dat in het vervolg twee weken voorafgaand aan een wedstrijdweekend, de speeltijd bekend zal zijn en dus ook welk team eventueel op zondagochtend moet spelen.

 

Voor wie geldt het spelen op zondag niet?

Voor een aantal teams geldt dat zij niet op zondagochtend zullen worden ingepland. Het betreft alle A-jeugd, JB1 en MB1 en alle jongste jeugd teams.

 

Als club realiseren we ons dat dit niet altijd het handigst is voor de gezinsplanning, maar we hebben helaas geen andere keuze. Enerzijds omdat we op zaterdag niet later en niet eerder dan we nu al doen wedstrijden mogen inplannen. Anderzijds mogen we in verband met de kwestie TNO niet uitbreiden. Daarnaast is het zo dat ook bij andere clubs het probleem van een tekort aan velden op zaterdag en grote wachtlijsten speelt en ook zij dus incidenteel moeten uitwijken naar de zondagochtend.

 

Met vriendelijke groet,

Hanneke van Zanten

Jeugdhockey RHC