Teamindelingen jeugd bekend

19 juni 2024

Nog een paar toernooien en dan is het hockeyseizoen 2014-2015 voorbij. Als jeugdcommissie kijken we trots terug naar het afgelopen seizoen en tegelijkertijd alweer vooruit naar het komende seizoen. Want hoewel de zomervakantie nog moet beginnen, zijn wij al weer druk bezig met de voorbereidingen voor het seizoen 2015-2016. En dat begint met de nieuwe teamindelingen.


Bij het samenstellen van zowel de lijn- als de breedteteams is veel tijd, zorg en aandacht besteed door de trainers, coaches, commissie- en bestuursleden binnen de vereniging. Het uitgangspunt hierbij is voor alle individuele spelers een juiste indeling te realiseren. Binnen de jeugdteams kennen we twee soorten teams, de lijnteams en de breedteteams.


Lijnteams
De lijnteams, ook wel de selectieteams, zijn de eerste teams van een lijn. Bij de meisjes B en C en jongens C hebben we er zelfs twee. Vanaf de C-lijn worden de spelers voor de lijnteams geselecteerd. Aan de hand van een voorselectie vonden er twee weken van selectietrainingen plaats. Tijdens die trainingen kijkt de trainer/coach van het lijnteam van komend jaar wie het beste passen in het eerste team. De technische commissie en de trainer/coach van het lijnteam bepaald dan de defnitieve selectie. Dit jaar kennen we de volgende selectieteams voor de meisjes:MA1, MB1, MC1 en MC2.Voor de jongens zijn dat:JA1, JB1, JC1 en JC2.In de D-jeugd kennen we geen voorselectie en selectietrainingen, maar hebben we in deze lijn wel lijnteams:MD1 en JD1.


Breedteteams

Spelers die niet zijn uitgenodigd voor een selectieteam, zijn zoveel als mogelijk naar sterkte ingedeeld, maar wordt indien mogelijk ook rekening gehouden met vriendjes/vriendinnetjes en de indeling van afgelopen seizoen. Deze teams noemen we de breedteteams. Tijdens de trainingen en wedstrijden hebben de trainers en coaches gekeken naar het niveau van alle spelers, dus ook naar jou. Die observaties, maar ook de bevindingen van de technische commissie en de jeugdcommissie, specifiek de lijncoördinatoren, waren input voor de uiteindelijke indelingen van de breedteteams voor het komend seizoen.


Meisjes A2 en Jongens C3

Het aantal speelsters in Meisjes A2 is te hoog. We gaan dat nog aanpassen in overleg met de betreffende speelsters, maar voor publicatie van deze lijst is dat niet meer mogelijk.

Het aantal spelers in jongens C3 is te laag door een late opzegging. Er zal nog een spelers van JC4 worden toegevoegd. Wie dat is wordt na de zomervakantie bepaalt.


Tot slot

Wij bedanken alle (vrijwillige) trainers, coaches en leden van de technische commissie voor het volbrengen van deze enorme klus. Is de nieuwe indeling ondanks de beste bedoelingen voor jou toch een teleurstelling is, dan vragen we je de nieuwe indeling wel een kans te geven. Blijkt tijdens de eerste periode van het nieuwe seizoen de indeling voor jou niet te passen, neem dan contact op met de jeugdcommissie via [email protected].


Wij wensen iedereen nog mooie toernooien of anders een hele fijne vakantie.


Namens de Jeugdcommissie


Hanneke van Zanten

Geert-Willem van Weert

 
Bijlage