Veterinnen A kampioen ?

27 mei 2024

Aanstaande zondag (31 mei) kunnen onze Veterinnen A kampioen worden. Als Hudito punten laat liggen tegen Dordrecht (de nummer 3) zijn ze kampioen. De wedstrijd begint om 13 uur. Dus komt het team steunen!


Een oefenwedstrijd kwam dus nog wel goed uit. Omdat Veterinnen A in de 1ste klasse speelt en dus ook nog bovenaan staat, waren ze benaderd om een oefenwedstrijd te spelen tegen Dutch Master 40+ team. Wellicht zegt jullie deze term niks.
De vereniging Dutch Hockey Masters is opgericht in 2013. Deze hockeyvereniging heeft geen velden, heeft geen clubhuis en speelt geen reguliere competitie op zondag. Wat doen ze dan wel? De Masters faciliteren hockey voor dames en heren van 40 jaar en ouder, die recreatief en/of prestatief willen hockeyen op topniveau, zowel nationaal als internationaal.

 

Naast de deelname aan deze officiƫle internationale toernooien voor landenteams, worden vriendschappelijke wedstrijden gespeeld tegen Masterteams uit andere landen en sparren ze tegen veteranenteams uit Nederland. Ook wordt deelgenomen aan toernooien en worden ze regelmatig gevraagd een wedstrijd te spelen ter gelegenheid van de opening van een nieuw clubhuis of waterveld.
Het 40+ team zijn tophockeysters uit heel Nederland (zoals Pinoke, HGC, enz.), die zich hiervoor hebben aangemeld (de dames zijn tussen de 40 en 45 jaar oud). De trainer/coach van dit team is voor vele Rijswijkers een bekende, namelijk Frank Dikmoet. Zijn assistent is Thomas van Meeten, hij is actief bij HC Ypenburg en heeft contact gezocht met RHC.
De Dutch Hockey Masters 40+ team is aan het voorbereiden op het EK die tegelijkertijd plaats vindt met het gewone EK in Londen. Voordat ze kunnen selecteren worden er oefenwedstrijden gespeeld.

 

Afgelopen woensdag heeft dit op RHC plaats gevonden. Onze Veterinnen konden eerste helft goed tegenstand bieden, maar helaas hebben ze twee keer de bal uit het goal moeten halen. In de tweede helft ging het 40+ team anders spelen. Hierdoor kreeg RHC meer strafcorners tegen. Deze gingen er helaas in, waardoor eind uitslag 0-7 was. Maar ondanks alle zenuwen kijkt iedereen leuk terug op deze wedstrijd. Wat een ervaring en wat een snelheid.
Half juni zal de selectie van het 40+ team bekend zijn zodat ze volop in voorbereiding kunnen voor het EK. Ik denk dat het Veterinnen team dit zal volgen want het zal denk ik niet vaak meer voorkomen dat men tegen topspeelsters van Pinoke, Den Bosch of HGC zullen spelen.

 

 

 

 

>