Jambo – vlak voor vertrek

26 mei 2024
Hallo lieve RHC’ers en andere hockey liefhebbers. Mede dankzij de steun en hulp van velen is het voor ons mogelijk een droom uit te laten komen: we vertrekken vrijdag 29 mei naar Tanzania. We hebben er heel veel zin in en … zijn ook wel zenuwachtig. We weten dat we een unieke week gaan meemaken. Tegelijkertijd is het ook heel spannend waar we precies terecht komen en hoe we dat gaan ervaren, hoe de Tanzanianen op ons en wij op hen reageren, hoe het is om in een vreemde taal training te geven, te sporten en de cultuur te ondergaan.

 

 

Goed voorbereid op reis

We hebben het gevoel dat we heel goed voorbereid zijn. We hebben 8 workshops gehad om ons voor te bereiden. In die workshops hebben we veel over Tanzania, het project en ons zelf geleerd. Daarnaast hebben we elke maand samen met de ouders een bijeenkomst gehad. En we hebben een fantastisch weekprogramma samengesteld. Ook hebben we een clinic gehad om zelf training te kunnen geven. Kijk hiervoor op http://youtu.be/h71PAL4oLKk

 

Hulp van heel velen

We hebben ontzettend veel hulp gekregen van heel veel mensen. Zowel binnen als buiten de RHC. Onze trainer (Lotte), coach (Ivo) en ouders hebben enorm hard gewerkt het afgelopen half jaar. Dit om de reis en ons goed voor te bereiden, het programma samen te stellen en te zorgen dat alles veilig en goed kan gaan. Daarnaast enorm veel hulp van sponsors, donateurs en vrijwilligers. Wij zijn iedereen ontzettend dankbaar. En we weten dat alles 100% goed in Tanzania terecht gaat komen.

 

Wat gaan we doen in Tanzania?

We vertrekken vrijdag 29 mei via Istanbul naar Dar es Salaam. We gaan vijf scholen bezoeken, clinics geven aan youngsters, we gaan naar de universiteit om hockey te promoten, we gaan naar dorpen en naar Tanzaniaanse gastgezinnen (meedoen met hun leven), hockeyen o.a. in Lindi, we organiseren een schoolhockeytoernooi, spelen tegen Twende en gaan op een safari. Kortom een ontzettend spannend en intensief programma. Elke dag zullen we een blog bijhouden op de Jambosite en Facebook (als wifi meewerkt). Volg ons via www.JamboHockeyTanzania.nl en https://www.facebook.com/MB2Tanzania?fref=ts.

 

Wat nemen we mee?

We hebben ontzettend veel hockeyspullen verzameld. We hebben kunnen regelen dat we bijna 700 kg extra spullen mogen meenemen. En al deze kilo’s gaan ook echt mee! Zo nemen we meer dan 400 hockeysticks, 9 keeperssets, 5 trainerstassen voor trainers in Tanzania, 5 tassen clinicmateriaal en uitrustingen voor 75 spelers mee. Daar is een hele logistieke operatie aan vooraf gegaan. Want alles moet natuurlijk heel goed in-en uitgeklaard worden.

 

En na de reis?

De reis is natuurlijk een hoogte punt voor meisjes B2. Tegelijkertijd is het een begin. Een start van een driejarige samenwerking met de NGO in Tanzania. Als voorbereiding op de reis hebben we veel contact gehad met de NGO. Daarin hebben we een mooi plan (Hockey Programma) vastgesteld. Tijdens de reis gaan we plannen en afspraken maken hoe we dat precies gaan doen. Onze ambitie is om nog dit jaar 5 trainers daar op te leiden en de komende drie jaar nog eens 15. Dat betekent 20 trainers/coaches en daarmee 300 spelers. Een verdubbeling ten opzichte van nu! Ze zijn zo ontzettend blij met onze hockeyhulp en -materialen. Na de reis zullen we uiteraard via website, blogs en vriendenmail vertellen hoe we de komende drie jaar gaan optuigen. De reacties uit Tanzania zijn overweldigend. Zie het welkomstfilmpje dat ze speciaal voor ons hebben gemaakt op http://youtu.be/Ee3tIu-zdqw

 

Hockey Programma

Wat kan je met clinics, hockey materialen en onze komst in Tanzania als het niet bekijft? Precies, daar gaan we dus ook bij helpen. We hebben een hockey programma voor de komende drie jaar ontwikkeld. In dat plan zitten 5 clinics om op scholen door de sportdocenten te geven die wij voordoen (in Nederlands, Engels en Swahili), een opleidingsprogramma voor trainers en meer dan 200 hockeyoefeningen op 4 verschillende niveaus. We hebben samen met Jambo, bestuur RHC, een NGO in NL, Clublinking, de NGO in Tanzania en een aantal vrijwilligers afspraken gemaakt voor de komende drie jaar. In Tanzania gaan we dat ook nog doen met de trainers daar en de Tanzaniaanse Hockey Bond. Kortom, we willen een duurzaam verbond bouwen. Hier vind je de hoofdlijnen van het hockey programma, zie http://youtu.be/PpSPobfQ-8s


Uitzwaaien

Afgelopen vrijdag hebben we een Tanza Night georganiseerd. Iedereen was welkom en het was in de voorbereiding snel uitverkocht! Tijdens die avond hebben de meiden hun werkplan gepresenteerd. Wat hebben ze een mooi doorleefd verhaal! Ook hebben we onder het genot van een heerlijke barbecue een pubkwis gehouden en een veiling met enorm mooie prijzen. Alle prijzen zijn geveild en hebben een heel mooi bedrag opgeleverd voor Tanzania.

Het echte uitzwaaien is op vrijdag 29 mei om 09.00 uur op Schiphol. Dan zullen we, 15 meiden, 4 begeleiders en een bus vol met materialen inchecken. We hebben er zo ontzettend veel zin in. We zijn zo blij dat we gaan en mogen. We zijn zo dankbaar voor alle hulp en steun die dit mogelijk maken.


"Shukrani nyingi sana , tunaweza kuleta mabadiliko"

Heel veel dank, we kunnen het verschil maken !!

Lets celebrate hockey. Lets celebrate our collaboration!

Meisjes B2