Bericht uit Tanzania

26 april 2024
Nog even en dan gaat ons MB2 naar Tanzania. De start van een drie jarige samenwerking met de NGO in Dar es Salaam. De meiden hebben er heel veel zin in en zijn druk bezig om nog heel veel donaties en materiaal op te halen. We hebben veel contact met Tanzania om het programma heel goed voor te bereiden, maar juist ook om een duurzame relatie voor de komende 3 jaar te bouwen. Ze zijn heel blij met wat we voor hen doen. Hier een citaat uit een van de vele mails ‘Hey there!!!! wowwwww that's simply great!!!! Really, it's amazing what you are doing!!

 

Een beeld zegt meer dan duizend woorden: Moeten we nog meer zeggen? Bekijk deze fantastische film die we samen hebben gemaakt: http://youtu.be/CdqMnqpaxEs

 

Jambo week (29 mei - 7 juni) Ons doel is: De hockeysport voor meisjes in Tanzania populair maken.We willen de meisjes in Tanzania (en onszelf) een nieuwe ervaring geven en een verbinding voor langere tijd aan gaan. We gaan dit doen door met leeftijdgenoten te sporten, trainingen te geven, trainers op te leiden (samen met hoofdklasse trainer) en door hockeymateriaal naar Tanzania te brengen. Key words zijn teamwork, vertrouwen, discipline, respect, impact en fun.

Tijdens de reis bezoeken we scholen en universiteiten in en rond Dar es Salaam om scholieren kennis te laten maken met hockey en in contact te komen met jongeren tussen de 15 en 25 jaar.

 

Hoe kan jij helpen? We kunnen echt alle hulp gebruiken om onze toekomstige vrienden in Tanzania te helpen. Ze hebben tekort aan alles. Dus doe mee!

 

1. Vertel het verhaal: Gebruik de bijgevoegde flyers bij je verhaal. Deel ze uit. Zet ze op je Facebook. Leg ze neer op school. Plaats ze in de schoolkrant. Leg ze op de toonbank van een winkel. Deel met jouw vrienden/relaties de flyer + link www.JamboHockeyTanzania.nl via app of mail.

2. Jouw oude hockey sticks zijn heel veel waard in Tanzania: We hebben heel veel hockey materiaal nodig, van sponsorgelden kopen we trainingsmateriaal, maar juist ook gebruikte sticks zijn heel welkom. Op de club staat een blauwe bak waarin jij jouw gebruikte hockeymateriaal kan doen. Wij zorgen dat het goed terechtkomt.

 

3. Steun een speler in haar hockey opleiding voor 3 jaar: Via www.JamboHockeyTanzania.nl kan je een speler in Tanzania voor de komende drie jaar sponsoren in haar hockey beleving. Doe een donatie en help direct een speler. 100% van jouw donatie komt in Tanzania terecht.

 

 

Hoe vertellen wij ons verhaal? Tijdens de Jambo week houden we een blog bij. Ook dat vind je op onze Jambo site. Na de Jambo week zullen we voor RHC een speciaal evenement organiseren en ons verhaal vertellen en laten zien.

 

We zijn trots dat we vanuit RHC dit project mogen doen en zoveel hulp krijgen.

 

MB2, ouders en begeleiders

 

 

 
Bijlage