RHC donatie voor Buiten Tovertuin

2 februari 2024
Ambassadeur Babette van Veen heeft afgelopen zaterdag namens Stichting Het Vergeten Kind een Buiten Tovertuin bij asielzoekerscentrum (AZC) Amersfoort geopend. Deze Tovertuin is mede gerealiseerd met het geld wat wij als RHC hebben opgehaald vorig jaar tijdens het WK!
Meer info vind je hier om op de site van Het Vergeten Kind te komen, waarin ook onze vereniging wordt bedankt.

 

De Tovertuin is een kindvriendelijke speelplek waar kinderen kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Een plek waar ze weer gewoon even kind kunnen zijn. De opening van de Tovertuin was onderdeel van de Week van het Vergeten Kind. In deze week (29 januari - 4 februari) vraagt de stichting een week lang aandacht voor 33.000 kinderen in Nederland die om verschillende redenen in opvangcentra wonen.


AZC Amersfoort is een gezinslocatie. De gezinnen die gebruik maken van de opvang hebben kinderen onder de 18 jaar en zijn uitgeprocedeerd. In een gezinslocatie verblijven gezinnen met minderjarige kinderen die geen recht meer hebben op opvang en waarvan de asielverzoek is afgewezen.

 

Klik op http://www.hetvergetenkind.nl/nl/news/nieuws/news_id,216/year,2015/month,1/het-vergeten-kind-opent-buiten-tovertuin-in-amersfoort om de link naar de site van Het Vergeten Kind ook op de app te lezen.