Senioren LG hockey in Den Haag

27 januari 2024
Onder de noemer "Niemand buitenspel" is binnen het aangepaste hockey LG-Hockey de spelvorm voor spelers met een lichamelijke beperking, maar die niet afhankelijk zijn van een rolstoel. Op zaterdag 28 februari 2015 organiseert hockeyclub Groen-Geel een clinic voor volwassen lichamelijk gehandicapten om kennis te maken met LG hockey en de vereniging Groen-Geel. Bij Groen-Geel hockeyen alleen volwassenen, vandaar dat zij zich ook alleen richten op de doelgroep 18 jaar en ouder (senioren). In Den Haag en omstreken is er voor lichamelijk gehandicapte senioren nog geen mogelijkheid om te in teamverband te hockeyen. Als Groen-Geel wil men dat gaan faciliteren en een brug slaan tussen gehandicapte en niet-gehandicapte sporters.

De clinic valt samen met het jaarlijkse Noordzeetoernooi. Een dag vol hockey voor de leden van Groen-Geel en teams uit de rest van Nederland om er weer even in te komen zo halverwege het hockeyseizoen. Uiteraard wordt dit afgesloten met een mooi feestje. Een perfecte kennismaking dus met de unieke sfeer op Groen-Geel. Ze zeggen daar zelfs "wij staan niet voor niets bekend als dé gezelligste hockeyvereniging van Den Haag en misschien wel van heel Nederland!"...

Het doel is om uiteindelijk met een LG team deel te gaan nemen aan de landelijke LG competitie, liefst komend seizoen al. Dit initiatief wordt naast Groen-Geel gesteund door de Nederlandse hockeybond (KNHB), de gemeente Den Haag (Afdeling Sport Support) en zorginstelling Sophia Revalidatie Den Haag.

Het programma ziet er als volgt uit.

·Ontvangst Groen-Geel en kennismaking (15.00 uur)

·Uitleg LG-Hockey

·Warming-up

·Clinic onder leiding van ervaren hockeyers

·Borrel + een winterse maaltijd

·Afsluitend feest

 

Geïnteresseerden kunnen zich per e-mail aanmelden bij de heer Rogier Krabbendam (e-mail: [email protected], tel 06 - 4131 9870); ook voor algemene vragen over LG hockey kun je bij hem terecht. Na aanmelding ontvangt men een bevestiging van deelname, het definitieve programma en aanvullende informatie over het verloop van de dag, tips m.b.t. kleding, etc. Groen-geel zal zorgen dat er in ieder geval voldoende sticks aanwezig zijn.


Meer informatie over LG-Hockey tref je o.a. aan op de KNHB website:
http://www.knhb.nl/competities+disciplines/g-+en+lg-hockey/cDU622_G-hockey+en+LG-hockey.aspx