Meisjes B2: van Droom naar Plan

14 januari 2024
Wie had dat gedacht aan het begin van het seizoen? Toen dachten we nog dat we gewoon speler, supporter, teammanager, trainer of coach waren van een leuk enthousiast meidenteam. We weten nu wel beter, er is wat bovenop gekomen…

Wat begon met een droom en doelstelling, is nu een heus project voor drie jaar geworden. De meiden hebben die droom eerst met elkaar, de staf en ouders gedeeld. Daarna aan het bestuur gepresenteerd en gevraagd: mogen we hier mee verder gaan, dit is echt onze droom? Het bestuur heeft aangegeven hen daarin te willen faciliteren, mits het project veilig, goed en helemaal van MB2 is en blijft. Natuurlijk mogen we overal hulp vragen, maar we moeten het helemaal zelf doen. Dat is logisch en daar zijn we heel blij mee, want het is onze droom! We hebben alle taken tussen ouders/dochters verdeeld en binnenkort gaan we, als het ook nog van de KNVB mag, echt van start.

Doelstelling:
"Het lijkt ons fantastisch met kinderen in Tanzania te sporten. Wij denken dat het goed is als wij als meidenteam op deze manier laten zien dat meisjes ook mogen en kunnen sporten. Het is niet alleen voor ons een geweldige ervaring ook voor de kinderen daar.”

Wil je meer weten: word dan onze vriend en volg onze voorbereidingen via Facebook MB2 naar Tanzania of via https://www.facebook.com/MB2Tanzania?fref=ts op de RHC-app.

Wat is Clublinking?
Een uitwisseling van sportteam met een team of maatschappelijk project in een ontwikkelingsland, dat is Clublinking. Jullie ontmoeten leeftijdsgenoten en sporten samen. Jullie leren elkaars cultuur kennen en bouwen vriendschappen op. Een reis vormt de basis voor een langere samenwerking met de partnerorganisatie. Als Clublinkers maken jullie kennis met mondiale vraagstukken, rondom bijvoorbeeld water, armoede, man-vrouw verhoudingen en mensenrechten. Jullie kennis over internationale samenwerking neemt toe en je houding verandert. Door de Clublink worden jij en je teamgenoten actieve wereldburgers. KNVB Clublinking wil sportende jongeren betrekken bij internationale samenwerking en aanzetten tot bewustwording en gedragsverandering ten aanzien van wereldburgerschap. Zie voor meer informatie: Clublinking of via href=http://www.clublinking.nl/nl#quote op de app.