De Module Dominant Hockeyen

TC
31 oktober 2024

De afgelopen periode is er een aantal bijscholingen ‘Module Dominant Hockey’ gehouden. Doel hiervan is om trainers, coaches, trainer-coaches en hoofdtrainers mee te nemen in de RHC-Speelwijze: Dominant Hockey. Dit programma is ontwikkeld om een logische leerlijn te hebben voor 3, 6, 8 en 11-tallen, gericht om in de senioren en AB-lijn een unieke speelwijze van RHC te hebben.

Dat betekent dat er vanaf 3-tal hockey een duidelijke leerlijn is gericht op oefenstof, leerdoelen, technieken, coachopdrachten en opstelling. Trainers en coaches krijgen zo unieke handvatten om hun rol en verantwoordelijkheid te kunnen uitvoeren. Ondersteund door bijscholingen, clinics, workshops, documentatie en zo nodig persoonlijke begeleiding.

We gaan hetzelfde doen, spreken dezelfde taal, doen dat in dezelfde volgorde en met de zelfde accenten. Uiteraard nemen we uitgebreid de tijd om alles in te laten dalen en uit te voeren. Het is een meer jarenplan, een leerweg en zal een kernwaarde worden.

We delen het seizoen in vier delen op, vier perioden die steeds vooraf gegaan wordt door een bijscholing / module. Zodat je weet wat er van je verwacht wordt en hoe je dat kunt uitvoeren. Elke bijscholing gaat een stap verder in onze speelwijze, we herhalen een klein stukje en maken vooral weer een volgende stap.

De afgelopen weken hebben we de volgende modules gehad voor periode 2.


Alle aanwezige (en niet aanwezige) trainers en coaches hebben een mail gekregen met daarin de hand-out van de afgelopen module.

In de bijlage een impressie van de bijscholingen, waar coaches aan de hand van de aangeboden leerdoelen hun coachplan voor periode 2 hebben gemaakt. Dezelfde doelen zodat ze in gesprek met elkaar, elkaar ook kunnen helpen.


Hieronder vind je een impressie van de bijeenkomsten. Voor vragen kun je terecht bij: [email protected]

Veel plezier met Dominant Hockeyen – De RHC Speelwijze

Klik op http://www.rijswijkschehc.nl/files/library/pdf/tc/impressie2.pdf om ook via de RHC-app een impressie van de coachavonden te kunnen bekijken.