LG-Hockey bij Cartouche

17 september 2024
Per 9 november a.s. zal Cartouche LG-hockey gaan opstarten.Voor wie niet precies weet wat dat is: LG-hockey is bedoeld voor niet-rolstoelgebonden lichamelijk gehandicapte jeugd en wordt slechts bij een klein aantal clubs gespeeld. Naast LG-hockey bestaat er ook G-hockey (geestelijk gehandicapten) en rolstoelhockey. Deze vormen van hockey zijn geheel anders en zullen niet door Cartouche worden aangeboden.
Plan is te starten met trainingen en wanneer de kinderen (van 6 t/m 18 jr) met het spel vertrouwd zijn geraakt, kan er worden deelgenomen aan de regionale competitie die georganiseerd wordt door de KNHB, toernooien of uitwisselingen. Ook kunnen er wedstrijdjes plaatsvinden tussen bijvoorbeeld ouders en kinderen of met andere Cartouche teams.

 

In tegenstelling tot eerdere berichten zal de eerste training zondag 9 november om 9.15 uur plaatsvinden.Gegadigden kunnen zich nog steeds aanmelden (al dan niet vrijblijvend en om te snuffelen). Er zal ook begeleiding zijn door een kinderarts en een fysiotherapeute.


Het bestuur van RHC steunt dit initiatief van harte. Ken je dus iemand die hierin ge├»nteresseerd zou zijn: voor nadere informatie en aanmelding kun men terecht op de site van www.hc-cartouche.nl(/junioren/LG-hockey) of via e-mail:[email protected]. Op de genoemde site staat ook een fotoreportage van de LG-hockeydag, zoals die als officieel side-event heeft plaatsgevonden tijdens het WK hockey afgelopen voorjaar.