Op naar de 7000!

1 maart 2024

LISA, de bouwers van ons Ledeninformatiesysteem, verzorgt de implementatie van het digitale wedstrijdformulier (DWF) voor de KNHB. Het district Zuid-Nederland is nu ook aangesloten en komend weekeinde gaan we het veld weer op, met bijna 4000 digitale wedstrijden. In de weekeinden daarop loopt dat aantal op naar ruim 7000.

 

Hoe ziet een digitale week eruit?

Op donderdagmiddag stuurt LISA een e-mail naar de ondersteuners en ingeplande scheidsrechters (op vrijdagmiddag voor de zondagwedstrijden). Vanaf een dag voor de wedstrijd dient de coach de spelerslijst in te voeren. De ochtend van de wedstrijd ontvangt de coach eventueel nog een SMS met inloggegevens (als deze niet eerder is ontvangen). Na de wedstrijd kan de scheidsrechter de uitslag en de tucht (gele en rode kaarten) invoeren en daarna kan de uit- en thuis coach het formulier bevestigen en afronden.

 

Wat gebeurt er met de uitslagen?

Helaas dienen uitslagen (nog steeds) ingevoerd te worden in Sportlink door onze wedstrijdsecretaris. Dit is echt het laatste seizoensdeel zal zijn dat dit nog dient te gebeuren.


Worden er dan echt geen papieren formulieren meer gebruikt?

Papieren formulieren worden alleen nog gebruikt bij de wedstrijden waarbij scheidsrechters door de bond worden aangewezen én (in ons district) bij wedstrijden tegen de Noordwijk en Scoop Delft. De verwachting is dat ook deze clubs spoedig aansluiten. We houden u op de hoogte.

De regel is dat de bovenstaande verenigingen zorgen voor de gehele papieren afhandeling, dat wil zeggen: het meenemen van formulieren naar de wedstrijd en het posten van de formulieren naar de KNHB. Achter de bar ligt nog een klein stapeltje formulieren, voor het geval dat.

 

Meer informatie over het DWF vindt u op: www.lisa-is.nl/dwf