RHC Shake Hands

3 september 2024
Sportiviteit & respect hebben wij als RHC hoog in het vaandel staan. Bij ons gaan sportiviteit, gezelligheid en prestatie hand in hand. Dat willen we graag zo houden en daarom gaan wij ook, net als alle andere verenigingen in Nederland, het Shake Hands initiatief uitvoeren. RHC Shakes Hands heeft als doel extra aandacht te geven aan Sportiviteit & Respect en daarmee de hockeycultuur waar we allemaal zo trots op zijn bewaren.

 

 

Hoe gaan we dat met elkaar doen?

Komende weekend start het nieuwe hockeyseizoen. Dan starten wij ook het 'RHC Shakes Hands'! Eigenlijk zijn het hele makkelijke en voordehand liggende acties die voor veel spelers bekend in de oren klinken.

 

Concreet houdt het voor de teams, coaches en scheidsrechters het volgende in:

 

 1. Ontmoeting:
  bij de toss schudden de aanvoerders en de arbitrage elkaar de hand om elkaar een sportieve wedstrijd te wensen. Zo’n vast moment komt er nu ook met coaches. Zowel arbitrage als coaches worden gestimuleerd elkaar de hand te schudden. Toenadering staat centraal.
 2. Voor de wedstrijd:
  bij aanvang van iedere wedstrijd vormen beide teams en de scheidsrechters een line up en geven elkaar een hand.
 3. Na de wedstrijd:
  na iedere wedstrijd geven alle spelers en beide scheidsrechters elkaar een hand om te bedanken en/ of te feliciteren.
 4. Goede afsluiting:
  na iedere wedstrijd wordt er gezamenlijk een drankje gedronken.

 

Jullie gaan hier uiteraard nog meer over horen want dit is iets waar we allemaal bij betrokken zijn en waarbij ieders inzet nodig is om de ‘typische hockeywaarden’ voor onze vereniging en sport te behouden.


Beelden zeggen vaak meer dan woorden, vandaar dat er een filmpje is gemaakt over Shake Hands. Link naar het filmpje is: https://www.youtube.com/watch?v=ckwtXg-5sBw&feature=youtu.be


Heb je vragen over het RHC Shakes Hands dan kun je deze stellen aan: [email protected]