Jeugdkamp - Foto's

29 mei 2024

Update 2-6, 17.30 uur. Alle tovenaars en heksen al weer een beetje uitgeslapen? Download de tweegroepsfoto's als grote bestanden van het onvergetelijke kamp.

Groepsfoto 1
Groepsfoto 2

 


Alle foto's:

http://www.mijnalbum.nl/Album=RBNW4CHD

Uitleg bij "mijn album"
Klik rechts op de foto en je krijgt 'm groter te zien in het midden. Wil je de foto downloaden, klik dan nogmaals op de grote foto in het midden. Je moet je hiervoor wel aanmelden (gratis). Je krijgt dan het volledige bestand te zien en kan dat met de rechter muisknop downloaden ('bestand opslaan als').

 

 

 

-----

Net als ieder jaar, is ook dit jaar weer het RHC Jeugdkamp begonnen! Dit jaar gaan 173 kleine tovenaars- en heksenleerlingen, begeleid door 38 tovenaars en heksen naar een locatie om drie dagen te spelen voor de RHC Secreto Cup.

De tovenaars en heksen zijn al lange tijd bezig om de leerlingen goed te kunnen begeleiden. Op deze magische donderdagochtend waren zij dan ook vroeg in de weer om hun aanstaande groep leerlingen naar de locatie te brengen en om met hen in drie dagen de RHC Secreto Cup te kunnen winnen.

Tovenaars en Heksen:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-8QHCYGGB-G.jpg

Op het landgoed aan de Lange Kleiweg werden de jonge leerlingen in groepen verdeeld en toegewezen aan hun tovenaar en heks. Daar kregen zij hun magische attributen uitgereikt en samen gingen zij naar hun wagen om de reis naar Zevenaar aan te vangen.
De ouders van de leerlingen waren erg blij dat al hun kinderen onder de hoede van deze wijze magiërs opgeleid mochten worden. Zij zwaaiden dan ook heel hard bij het wegrijden van de wagens (of was het omdat het drie dagen rustiger zou zijn?! :P)Afscheid:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-GF3NHXRR-G.jpg

In de wagen werden de eerste spreuken uitgewisseld en diverse liederen ingezet. Er werden ook wat instructies gegeven om een basis te leggen voor de komende drie dagen. Instructies: Plezier, lol en nog meer fun... De optimale ingrediënten voor winst van de Cup en een goede opleiding.Bus:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-UK4EVMFB-G.jpg

Na anderhalf uur in de wagen was het terrein in zicht; wat gaan die wagens toch magisch snel met slechts "een paar" paarden(krachten). De locatie heeft veel weg van een ander bekend opleidingsterrein voor magiërs en de vele open velden en bosgebieden bieden optimale condities voor de spelen. Binnen de muren van de burcht is er voldoende materiaal om de opleiding te faciliteren.Panoven:
http://www.mijnalbum.nl/Foto-B8A3C3ON-G.jpg

Alle leerlingen kregen in één van de huizen een kamer toegewezen en konden daar hun spullen neerleggen. Het eerste deel van de dag hebben de tovenaars- en heksenleerlingen veel nieuwe indrukken opgedaan en er zal zeker nog veel volgen!
Om te zorgen dat er voldoende energie is om het (zeer snelle) opleidingstraject te voltooien, zal dan ook goed gegeten moeten worden! Na een stevige lunch wordt dan ook aangevangen met het eerste spel van de RHC Secreto Cup spelen (Quatuor Calicem).

De komende dagen zullen nog veel meer spelen volgen, waarbij de leerlingen hun magische krachten kunnen verbeteren en met hun team punten kunnen verdienen.

De Quatuor Calicem zijn spelen die tijdens het gehele kamp zullen terugkomen. Het bestaat uit vier onderdelen, welke de verschillende huizen op vier aparte momenten zullen doorlopen.
Tijdens deze spelen is het belangrijk met jouw team, voor het huis, zo veel mogelijk punten te verzamelen. De onderdelen lopen erg uiteen en alle huizen kunnen hun unieke vaardigheden inzetten om tot een overwinning te komen.

Spelen: http://www.mijnalbum.nl/Foto-WMCEJJXV-G.jpg

Al deze beweging had de leerlingen hongerig gemaakt. Gelukkig waren er al heksen en tovenaars bezig om de hongerige maagjes van de leerlingen te vullen.

Zoektocht naar het levenselixer:
Er bestaat op de wereld een speciale toverdrank, genaamd het levenselixer, een goudkleurige en zeer waardevolle vloeistof. Het gerucht doet de ronde dat deze toverdrank te vinden is in de tovenaarsbazaar, een markt waar men allemaal soorten toverdrank kan kopen of ruilen. De leerlingen krijgen geld mee om drankjes te kopen en door middel van kopen en ruilen tegen gunstige prijzen moeten de leerlingen geld verdienen om het magische levenselixer te kunnen bemachtigen.

Ruilspel: http://www.mijnalbum.nl/Foto-OLGTQEWD-G.jpg


Tijdens het handelen bleek dat de verschillende huizen gehaaide tactieken gebruikte om te zorgen dat ze de andere huizen voor konden blijven bij het goedkoop kopen en prijzig verkopen van hun waren. Er was hier niet alleen economisch inzicht voor nodig, maar er was ook zeer veel samenwerking met de andere teams van hetzelfde huis nodig!
Er werd zelfs zo driftig gehandeld, dat er even werd vergeten om op de heksen te letten! Eén van de heksen was ontvoerd en moest worden gevonden! Alle groepen stopten dus hun handen en gingen in rondom het verblijf op zoek.
Na enige tijd werd de ontvoerde heks gelukkig weer gevonden.

Op de achtergrond hadden de tovenaars en heksen in de keuken al wat drinken en eten klaargezet, want door al dat handelen en zoeken waren de leerlingen toch wel weer hongerig geworden, zelfs met zo'n heerlijk diner reeds achter de kiezen!


Kookploeg: http://www.mijnalbum.nl/Foto-FG7SFSCI-G.jpg


Na deze korte onderbreking gingen de jongste leerlingen naar bed (nouja... De veren van de kussens vlogen in het rond). De oudere leerlingen kregen nog één les over de natuur bij nacht. Via een (inmiddels niet meer gebruikte) spoorbaan reisden ze naar een afgelegen plek in het bos, voorbij één van de schitterende meren en leerden ze over de magische dieren, planten, gebouwen en astronomische verschijnselen die aanwezig waren op deze verlaten plek.

Avondspel: http://www.mijnalbum.nl/Foto-7QJDA3XL-G.jpg


Op de terugweg begonnen de vele activiteiten en indrukken van deze dag toch hun tol te eisen. Iedereen keerde daarom terug naar zijn cubiculum en het werd snel stil op het terrein.Hoewel de meeste leerlingen als een roos hadden geslapen, waren sommigen toch nog lang onrustig.
Dit had ze veel energie gekost en het was te hopen dat dit niet ten koste ging van de aankomende scores voor hun huis!

Ook op dag twee waren de teams erg hard bezig om punten te halen voor hun huis.

Spelen dag 2: http://www.mijnalbum.nl/Foto-GDY3ABDW-G.jpg


Natuurlijk moest er ook de tweede dag goed gegeten worden, onze tovenaars en heksen in de keuken waren de hele ochtend in de weer geweest om allemaal lekkernijen op tafel te zetten.

Eten: http://www.mijnalbum.nl/Foto-GDY3ABDW-G.jpg

Na deze zeer mooie dag, waarop alle huizen hard gewerkt hadden voor hun punten was het tijd voor wat vertier.
Alle heksen, tovenaars en hun leerlingen maakten zich klaar voor de bonte avond.
Hier konden zij hun geleerde acts tonen aan de andere huizen.

Bonte avond: http://www.mijnalbum.nl/Foto-QQMZYFNW-G.jpg


Na de bonte avond was het nog tijd voor een late wandeling door het bos.
De oudere leerlingen kregen hierbij nog wat instructie over de volgende dag, de jongere leerlingen gingen lekker slapen.

Houd de site goed in de gaten voor updates (één in de middag, één in de nacht/ochtend)

Twitter: #rhcjk14

Facebook: https://www.facebook.com/rijswijkschehc