Uitnodiging tot de selecties ABC

28 mei 2024
Het einde van het seizoen nadert, dat betekent dat we ons gaan voorbereiden op het volgende seizoen. Een drukke spannende tijd voor heel veel spelers. In welk team kom ik terecht? Wie wordt mijn trainer / coach? En dat in een periode dat het ook op school en studie spannend kan zijn.

 

In een eerdere bijdrage hebben we je op hoofdlijnen verteld hoe we te werk gaan: Teams Jeugd komend seizoen (dd 26/03/2014).

 

Uitnodiging selectie lijnteams:

In deze bijdrage nodigen we de spelers uit die worden opgeroepen voor de selecties lijnteams. Dit zijn de volgende teams in voorbereiding: MA1, MB1, MB2, MC1, MC2, JA1, JB1 en JC1. Deze spelers zijn bepaald aan de hand van input die we hebben gekregen vanuit onze observaties van spelers en gesprekken met trainers, coaches en spelersformulieren gedurende het seizoen. Ook hebben we deze afgelopen weekeinde nogmaals getoetst met alle trainers en coaches die hiertoe speciaal voor zijn uitgenodigd. Sommige spelers zijn uitgenodigd voor een categorie hoger dan waar ze op basis van leeftijd voor in aanmerking zouden komen. Ze kunnen geselecteerd worden voor dat hogere team als ze bij de beste 8 van dat team behoren. Zo niet, dan worden ze geselecteerd voor het eerste team in hun eigen leeftijdscategorie.

Indien je af wilt zien van deelname aan de selectie dien je een e-mail te sturen naar [email protected] en [email protected] met een korte motivatie. Ook al heb je dat al aan jouw huidige trainer gemeld. Daarna wordt je opgenomen in de selecties breedte teams.

Hier gaat het om de volgende teams voor volgend seizoen: MA2-3, MB3-4, MC3-6, JA2, JB2 en JC2-3. Alle niet genoemde spelers in deze bijdrage zijn daartoe uitgenodigd. Binnen twee weken zullen we alle namen ook van die teams aangeven. Immers gaat het (ook) bij breedte teams om meer dan hockey. Dat betekent dat de JeugdCommissie ook zorgvuldig de aandacht wil geven aan zgn. sociale cohesie. Dat gebeurt in de tussenliggende periode.

 

Selectieperiode:

Alle spelers van de ABC-jeugd doet mee aan de selectietrainingen. Deze is van 16 t/m 27 juni. Hiertoe volgt binnen twee weken een aangepast trainingsschema. De selecties worden gehouden door de ‘nieuwe’ trainer bijgestaan door een tweede trainer. In eerder genoemde bijdrage staat dat volledig uitgelegd.

 

Planning:

09 juni Publicatie deelnemers alle ABC teams

16-27 juni Selectietrainingen ABC

02 juli Publicatie teamsamenstellingen op de website RHC

 

Noot van de TC en JC:

Een selectieperiode is een spannende periode voor spelers. Wij doen er alles aan om die spelers zich goed te kunnen laten zien. Dit doen we door zo veel mogelijk te trainen, onder leiding van de (nieuwe) trainers. Wij doen er alles aan om hun deze belangrijke verantwoordelijkheid in alle rust en zorgvuldigheid te kunnen laten doen. We zullen hen uiteraard daarbij ondersteunen. We laten het op het hockeyveld gebeuren! Tegelijkertijd merken we dat de selectieperiode voor ouders (soms) nog spannender is. We vragen alle ouders het aan de spelers en trainers over te laten in de selectieperiode. Houd enige afstand, laat het op het hockeyveld gebeuren!

 

Spelers:

Nu is het aan jullie te laten zien in welk team je volgend seizoen zult gaan spelen. Tijdens de selectietrainingen zijn ook de leden van de TC en JC aanwezig. We wensen jullie heel veel plezier tijdens de selectieperiode. Je kunt lekker veel hockeyen in die twee weken!

 

Sportieve groet,

Geert Willem van Weert Ivo Caminada

Bestuurslid JeugdHockey a.i. Vz. Technische Commissie

 

 
Bijlage