A/B Toernooien

2 mei 2024
Het bestuur van RHC is graag bereid om haar jeugdteams een (geldelijke) bijdrage te leveren om naar een uit-toernooi gaan. Per team staat hiervoor een vast bedrag. Wanneer de kosten voor het uittoernooi boven het vaste bedrag uitstijgen, moeten teams dit zelf bijbetalen.

 

 

Voorwaarde voor deelname aan een toernooi zijn:

* Het betreft een hockeytoernooi waar ook echt gehockeyd wordt;

* Er gaan twee begeleiders mee van minimaal 21 jaar oud;

* De inschrijving betreft een team van RHC.

 

Ons eigen A- & B-toernooi (dat vanwege de veiligheidssituatie rondom TNO helaas niet meer in de huidige vorm door kan gaan) staat erom bekend dat de gezelligheid belangrijker is dan hockey. Er komen echter steeds meer toernooien die meer op een festival lijken dan op een hockeytoernooi. Deze worden vaak niet georganiseerd door een hockeyclub, er wordt niet (of nauwelijks) gehockeyd en de locatie is in de meeste gevallen geen hockeyclub.

 

De KNHB verwijst op haar site dat enige verantwoordelijkheid, in het geval van calamiteiten, niet genomen kan worden door de KNHB of andere hockey-verenigingen die met het betreffende toernooi in verband gebracht worden.

RHC heeft om die reden besloten geen teams in te schrijven onder de "vlag van RHC”, geen bijdrage te leveren en ook geen verantwoordelijkheid te kunnen nemen. Wij kunnen onze jeugd niet verbieden een festival te bezoeken maar zullen dit niet stimuleren ofwel financieren.

 

Jeugdcommissie RHC