Trainers en trainingen vanaf 17 juni en hulp nodig!

TC
12 juni 2024
Het einde van het hockeyseizoen 2023/2024 nadert. En deze laatste maanden gaan voor ons gevoel altijd een stuk sneller dan de eerste. De principes en thema’s uit de RHC Speelwijze zijn er ingeslepen, het team is op elkaar ingespeeld en de laatste wedstrijden zijn gespeeld. Kampioenschappen worden gevierd en ook de laatste trainingen zijn een feit, waarbij er vaak in hilarische thema-outfits nog allerlei leuke activiteiten worden gedaan om het seizoen passend af te sluiten. En dan gaat de blik vooruit. Op naar het nieuwe seizoen! Hierbij belangrijke informatie over het trainen de komende weken voordat de zomervakantie van start gaat.

Technische commissie: Trainers, trainingen en hulp nodig!
De RHC Technische Commissie (TC) heeft twee belangrijke verantwoordelijkheden binnen onze club: het aanstellen en begeleiden van trainers en ervoor zorgen dat er (volgens de RHC Speelwijze) getraind wordt. De afgelopen weken hebben we het seizoen met alle jeugdtrainers uitgebreid geëvalueerd en zijn we begonnen met de trainerspuzzel voor komend seizoen. Deze begint steeds meer vorm te krijgen, maar we zijn er nog niet! Hierbij dus een oproep aan jullie allemaal om mee te denken over trainers voor de teams waarvoor we nog geen trainer gevonden hebben. En mocht je het als (hockeyende) ouder zelf leuk vinden om training te geven, neem dan contact op met de TC.

Voor de jongste jeugdteams hebben we (via het aanmeldformulier) al veel aanmeldingen van enthousiaste jeugdleden binnen die zin hebben om komend seizoen training te geven aan een jongste jeugdteam. Dat is fantastisch om te zien en voor de zomervakantie geven we een update aan alle toppers die zich hiervoor hebben opgegeven.

Trainingen vanaf 17 juni
Zoals al eerder gecommuniceerd, zijn de nieuwe teamindelingen voor 17 juni bekend. Vanaf dat moment is het mogelijk om alvast met het nieuwe team kennis te maken en te trainen. Het initiatief hiervoor ligt bij de (nieuwe) trainers en de trainingen zullen plaatsvinden op de dagen/tijden waarop het team in het huidige seizoen ook heeft getraind. Na de zomervakantie volgt er een nieuw trainingsschema, waarin we zo veel mogelijk de beschikbaarheid en wensen van de trainers mee nemen.

Mijn team heeft nog geen trainer, wat nu?
Als er voor jouw team nog geen trainer is gevonden, willen we je vragen binnen het team te kijken wie dit voorlopig even op kan pakken en geef dat door aan de technische commissie. Bijvoorbeeld een ouder, een pool van ouders, een oudere broer/zus of een kennis die dit ooit eerder heeft gedaan. Als TC zullen we deze topper(s) zo goed mogelijk begeleiden, je staat er sowieso niet alleen voor!