Wedstijdverslag trotse coach MB3

16 februari 2024

Zaalhockey MB3 – afscheid met een gouden randje. Afgelopen zaterdag  9 februari stonden de laatste 2 wedstrijden van de zaalhockey competitie op het programma  voor de MB3 . Dit waren gelijk ook juist de moeilijkste wedstrijden tegen de nummer 1 en 2 van de competitie.

 

De eerste wedstrijd was tegen koploper Klein Zwitserland waarvan we de eerste wedstrijd ruim hadden verloren en deze competitie nog pas 1x had gelijkgespeeld en vandaag tegen Rijswijk kampioen kon worden. Met trainer Sander erbij voor de nodige technische en tactische aanwijzingen begon Rijswijk goed aan de wedstrijd. Het ging snel op en neer met kansen aan beide kanten. Na 10 minuten spelen komt Rijswijk op 0-1. Klein Zwitserland gaat vanaf dat moment nog meer drukken om de gelijkmaker te forceren maar Rijswijk blijft heel gedisciplineerd spelen en verdedigt erg goed en als  Klein Zwitserland er al doorheen komt staat daar Lacha in het doel die met heel knappe reddingen Klein Zwitserland van het scoreafhoudt. Rijswijk blijft stand houden en iedereen in het team gaat tot het uiterste. Bij een spervuur aan strafcorners wordt Noelle eerst hard op haar hoofd geraakt en even later weer hard op haar lichaam maar ondanks dat gooit iedereen zich ervoor bij de strafcorners om de kleine Zwitsers van het scoreaf te houden. In deze fase sleept onze keeper ons er ook doorheen met een aantal katachtige reddingen. Hierdoor wint Rijswijk de tot de laatste seconde zeer spannende wedstrijd met 0-1. Meiden wat een prestatie en een enorme inzet hebben jullie deze wedstrijd getoond. 

 

Gelijk daarna moet Rijswijk weer aantreden tegen HCRB waar we de week ervoor onverdiend van verloren hadden. Een zware wedstrijd wederom omdat Rijswijk de eerste wedstrijd met hun krachten heeft gesmeten. Maar wat een veerkracht laat Rijswijk zien - HCRB wordt met prima hockey compleet overklast en met 6-0 terug naar Waddinxveen gestuurd. Door het verlies van HCRB in de laatste wedstrijd tegen Klein Zwitserland zijn jullie op de de plaats geëindigd een echte top prestatie. Na de wedstrijden zijn jullie nog allemaal bij Charlotte geweest voor de film en slaapavond en dat was ook weer erg gezellig heb ik gehoordeen mooie afsluiting van een leuk zaalseizoen.

 

Dit waren de 2 laatste wedstrijden van de zaalcompetitie. Als coach heb ik echt enorm van jullie genoten deze zaalcompetitie. Jullie zijn een echt team gebleken, die in de wedstrijden nooit opgaven en ook steeds beter gingen hockeyen. Maar het allerbelangrijkste, wat een enorm veel plezier hadden jullie ook onder elkaar. Vanaf komende week gaan jullie weer naar de veldteams. Heel veel succes nog in het vervolg van de competitie allemaal. Nogmaals bedankt voor het leuke cadeautje ik ga er van genieten………………………………….

 

Gr Robert Krans 

"”De Coach””