RHC Trainerscafé | 02/03

TC
17 februari 2024
Zaterdagmiddag 2 maart om 18.00 uur is het derde RHC Trainerscafé van dit seizoen. We hebben deze keer Steven van Tijn uitgenodigd om een praatje te houden. Steven duikt deze bijeenkomst de diepte in over het spelprincipe ‘Doelgericht’ uit de RHC Speelwijze.

Steven van Tijn is voor de derde keer terug op het RHC Trainerscafé en na zijn enthousiaste verhalen van de vorige keren zien we hem graag weer terug. Hij is op dit moment de hoofdcoach van Laren Dames 1 en in de zaal was hij assistent bij de Oranje dames die wereldkampioen werden in Zuid-Afrika.

Het spelprincipe ‘Doelgericht’ staat dit RHC Trainerscafé centraal en dan gaan we het vooral hebben over hoe je als aanvaller zo veel mogelijk de dreiging richting het midden van het veld kan houden. Het doel van hockey is natuurlijk scoren. Wanneer je dreiging richting de goal geeft, door een actie of een pass, zal de tegenstander zijn positie aanpassen om die gevaarlijke weg dicht te houden. Dan komen ruimtes op andere plekken in het veld waar je vervolgens langs kunt hockeyen. Steven neemt ons mee in zijn werkwijze hoe hij deze wedstrijdsituatie vertaald naar een trainingsopzet. Dus welke technieken en aandachtspunten staan dan centraal en hoe vertaal je dat naar oefenstof.

Uiteraard sluiten we de avond af met een hapje te eten, een drankje en een goed gesprek over hockey. Ben je trainer, coach of extreem geïnteresseerd in hoe we hockeyen op de Rijswijksche Hockey Club? Hou zaterdag 2 maart dan in ieder geval vrij en meld je voor de zekerheid nog aan via [email protected] zodat we genoeg te eten kunnen bestellen.

Oscar Reiche | Technische Commissie