Rijswijk Relaas | December 2023

24 december 2024
Het zijn de donkere dagen voor kerst. De competitie is buiten alweer even afgelopen. En omdat het voldoende geregend heeft is de beregeningsinstallatie maar even buiten gebruik gesteld. Het is een mooie tijd om weer lekker binnen te gaan hockeyen. Alleen de trimmers blijven liever buiten spelen. Zij laten hun geharde lijven door weer en wind geselen. De allerjongste jeugd houdt het even voor gezien. Zij mogen in januari als het weer het toelaat weer naar buiten.

De veldcompetitie is goed verlopen. Joke heeft alle jeugdwedstrijden weer weten in te plannen. Dat is als alles lekker loopt al een huzarenstukje, maar uiteraard wordt haar taak bemoeilijkt door verzoekjes, afgelastingen door incomplete teams, beschadigde velden of door slecht weer. Het is ondanks het feit dat we vier velden hebben altijd weer knap dat het weekend zonder problemen verloopt.
Op de zondag heeft Sabine voor elkaar gekregen om alle wedstrijden voor de eerste seizoenshelft in één keer in te plannen. Het was een experiment om meer rust rondom alle diensten te creëren. We zullen moeten evalueren of het inderdaad de verbeteringen heeft gebracht die gehoopt werden, maar in ieder geval is aangetoond dat het lang vooruitplannen mogelijk is.

Op het veld mogen we constateren dat het nieuwe team Heren 45+ direct ongeslagen kampioen geworden is. Deze mannen mogen in de tweede helft van het seizoen tegen iets sterkere tegenstanders laten zien wat ze waard zijn. Kom gerust eens langs de lijn staan. Het is makkelijk te volgen, zo snel gaat het allemaal niet. Enige kennis van de spelregels is wel noodzakelijk want de toelichting op de beslissingen van de scheidsrechters die meestal bij veteranenwedstrijden hoort, ontbreekt bij dit team.

Heren 1 draait lekker bovenin mee in de 1e klasse. Ze spelen leuk en er wordt veel gescoord. We verheugen ons natuurlijk op de avonturen in de Silvercup die 8 maart weer begint. De eerste wedstrijd is meteen thuis, dus dat belooft weer een mooie avond te worden.

Dames 1 had na de degradatie uit de 1e klasse een moeilijke start. Na de trainerswissel werden onder leiding van Sander en Maarten weer de broodnodige punten gepakt, waardoor de dames nu 7e staan. Het staat in de poule heel dicht bij elkaar, dus er moet nog hard voor de punten gewerkt worden, maar we hebben er alle vertrouwen in dat de weg naar boven die inmiddels is ingeslagen, zal worden voortgezet.

Ondertussen wordt hard gewerkt aan een voorstel voor een nieuwe accommodatie. Het voorlopig ontwerp komt in de afrondende fase. Iedere nieuwe versie wijkt steeds iets minder af van de vorige en er komen langzaam steeds meer blije gezichten.
Verder wordt er koortsachtig gerekend aan de betaalbaarheid van alle mooie plannen.
Zo lang we nog geen nieuw onderkomen hebben, zijn we blij dat we gebruik kunnen maken van de diensten van Daan Brehm. Voor degenen die hem niet kennen: dat is een gemis. Want deze opgewekte kracht zorgt er al jaren voor dat het klein onderhoud aan het clubhuis wordt gedaan waardoor wij er altijd zorgeloos gebruik van kunnen maken.

In het bestuur heeft Willemijn Loeber (penningmeester) aangegeven haar verantwoordelijkheden te zullen neerleggen. Reden is dat het haar om privé- en werkomstandigheden niet lukt de tijd erin te kunnen steken die het vraagt. Geert Willem van Weert zal haar verantwoordelijkheden interim overnemen. Hij zal worden ondersteund door een clubje financiele zwaargewichten. Uiteraard is het echte afscheid van Willemijn na een decharge in een aankomende ALV/BLV. 

We hebben een nieuw (beoogd) bestuurslid Organisatie. Krista Vink zal deze verantwoordelijkheid op zich nemen en daar zijn we heel blij mee. Krista stelt zich hier voor. Uiteraard geldt ook voor haar dat de officiële benoeming in een ALV/BLV volgt. Dit ook vanwege haar andere commissiewerkzaamheden waar ze afscheid van heeft genomen. Krista sluit wel alvast aan bij het bestuur in afwachting op haar definitieve benoeming.

We hebben mooie events achter de rug. De pubquiz georganiseerd door Dames 1 was een groots succes. Volle bak met competitieve leden die luidkeels meezongen met de muziekvragen. Wat was het gezellig tijdens het ‘Kings & Queens’ CD-feest, een clubhuis vol met swingende kids. Dat gold ook voor het Maffia AB feest. Mooi uitgedoste meiden en jongens dansten op de vrolijke kanken van de disco in hun Mafia outfit. In de tussentijd bracht de Sint ook nog eens bezoek aan onze club tijdens de pietentraining van de Kabouters en de Benjamins.

Het laatste competitieweekeinde werd feestelijk afgesloten door het Disco TD, georganiseerd door Dames 3. En of dat voor hen nog niet genoeg feest was, ze hebben ook een fantastisch Kerstgala georganiseerd. Het clubhuis was een werkelijk Kerstparadijs… zo leuk om leden die je normaal in afgetrapte sportkleding ziet nu in gala en smoking uitbundig te zien feesten. Al met al een zeer geslaagde avond. Dames 3 enorm bedankt dat jullie deze twee mooie evenementen hebben georganiseerd!

De komende tijd zal het wat rustiger zijn in en rond ons clubhuis… Geen bijzondere evenementen op de planning, behalve natuurlijk de RHC-events. Elke laatste vrijdag is er in ieder geval de RHC VRIJMIBO vanaf 16:30. Wil je ook eens een mooi feestje hebben of organiseren? Dat kan! Organiseer je eigen RHC Friday Event. Klik op deze link.

Wij wensen je samen met jouw dierbaren hele mooie en waardevolle feestdagen, een mooie afsluiting van 2023 en een heel goede start van een fantastisch en gezond 2024. 

We hopen elkaar te ontmoeten tijdens de Nieuwjaarsborrel op vrijdag 5 januari vanaf 17:00 uur. We gaan samen het glas heffen op sportieve momenten, overwinningen en evenementen. 
Iedereen is uitgenodigd en welkom! De veldverlichting van veld 1 zal branden, zodat meegekomen jeugdleden lekker samen kunnen hockeyen.

Bestuur | Rijswijksche Hockey Club