Leon en RHC gaan uit elkaar

9 november 2024


Afgelopen dinsdag is in een gesprek tussen Leon van Hennik (trainer/coach Dames 1) en Ivo Caminada (bestuurslid senioren hockey & technische commissie) met wederzijdse instemming besloten uit elkaar te gaan. Reden voor dit besluit is dat het belangrijkste doel van hockeyen bij RHC ‘de match tussen plezier op en rond het hockeyveld’ er op dit moment niet voldoende is en ook niet dichterbij komt.

De dames zijn hierover door Leon en Ivo dinsdag tijdens de training geïnformeerd. Uit de reacties van de dames bleek begrip voor het besluit en medeleven voor Leon.

Sander Oostveen (assistent-trainer/coach) neemt tijdens de Silver Cup en de komende competitiewedstrijd de coaching over. Dit geeft ons de ruimte een juiste en zorgvuldige afwikkeling met Leon te bewerkstelligen en een (tijdelijke) opvolger voor Leon te vinden.

Ivo Caminada: ‘We betreuren dit besluit te hebben moeten nemen. Voor ons staat plezier in en rond het hockeyveld voorop, daaruit volgen resultaten. Als we in gezamenlijkheid vaststellen dat er geen sprake is van de juiste match tussen team en trainer/coach, is dit helaas de juiste beslissing. Leon is een prettig mens om mee samen te werken, ik wens hem alle goeds voor de toekomst.’

Leon van Hennik: ‘Helaas hebben Ivo en mijzelf in een zeer open gesprek moeten concluderen dat het het beste was om per direct uit elkaar te gaan. Hoewel de periode kort was heb ik RHC als een zeer leuke club en de samenwerking met dames 1 ook als heel postitief ervaren. Helaas bleven de gewenste resultaten ondanks een prima voorbereiding uit. Het plezier was er zeker wel maar dit kon niet worden omgezet in prestatie. Ik wens Sander en de dames heel veel succes bij de Silvercup en in de verdere competitie. En hopelijk zal er een juiste opvolger gevonden worden die in samenwerking met de groep het gewenste plezier en resultaat weet te behalen’.