RHC Speelwijze – Technische Update 16-10

TC
16 oktober 2024
Beste hockeytoppers van Rijswijk,

De eerste competitieperiode zit erop, de herfstvakantie staat voor de deur en het weer slaat meteen om naar kouder weer. Gelukkig hebben we mooie RHC Speelwijze truien en jassen beschikbaar voor onze trainers. De volgende kans om ze op te halen is na het RHC Trainerscafé op 28 oktober. Als dat niet lukt, kun je altijd een van de TC'ers aan hun blauwe jasje trekken.

Herfstcompetitie Periode
In de eerste periode lag de nadruk op het verder ontwikkelen van ons hockeyspel en teamdynamiek. Jullie hebben inzicht gekregen tijdens de trainingen en wedstrijden in wat goed gaat en wat verbeterd kan worden. Ook hebben jullie geleerd hoe het team samenwerkt, wint en omgaat met tegenslagen en verlies. Nu is het tijd om dieper te gaan en te bouwen op het fundament dat in de eerste periode is gelegd. In de tweede periode, de 'Herfstcompetitie', behandelen we opnieuw thema's die je kunt toepassen in trainingen en coaching. Blijf onthouden, houd het simpel en overzichtelijk voor iedereen, stap voor stap naar een optimaal functionerend team waarin het beste uit alle spelers en het team wordt gehaald. Meer informatie is te vinden op www.rhcspeelwijze.nl.

RHC Trainerscafé en Trainersworkshop
De jaarkalender voor dit seizoen hangt al een tijdje in ons clubhuis en bevat belangrijke data, workshops en vakanties. De workshops voor de jongste jeugdtrainers worden gegeven door Rick de Ridder. De tweede workshop vindt plaats op woensdag 25 oktober om 18.00 uur. Het tweede RHC Trainerscafé staat gepland voor zaterdag 28 oktober om 18.00 uur, met Jeroen Groenheijde als gastspreker. Voor meer informatie, bezoek https://rijswijkschehc.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=4191.

Zaalhockey vacature
De zaalperiode staat voor de deur, en we zoeken iemand die ervoor kan zorgen dat de RHC-teams weer succesvol zijn in de zaal. Het kost slechts een paar keer een of twee uurtjes werk, maar je helpt de hockeyclub enorm. Interesse? Meer informatie is te vinden op https://rijswijkschehc.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=4188.

Contracten en VOG's
Afgelopen seizoen hadden we een vacature op de administratie voor het opstellen van contracten en VOG's voor trainers en teambegeleiding. Gelukkig is deze positie sinds de zomer ingevuld door Els, en we hopen nu op een snellere en soepelere afhandeling. Meer informatie vind je op https://rijswijkschehc.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=4186.

Met vriendelijke groet,
Namens de technische commissie,

Oscar Reiche