RHC Trainerscafé op 28 oktober

TC
16 oktober 2024
Zaterdagmiddag 28 oktober om 18.00 uur is het tweede RHC Trainerscafé van dit seizoen. We hebben deze keer Jeroen Groenheijde uitgenodigd om een praatje te houden. Jeroen duikt deze bijeenkomst de diepte in over het niet-balbezit spelprincipe ‘Initiatief’ uit de RHC Speelwijze.

Jeroen Groenheijde is hoofdcoach van SCHC Heren 1 uit Bilthoven, welke uitkomt in de promotieklasse. Hiervoor was hij actief bij HDM als technisch coördinator van de topjeugd en onderdeel van het begeleidingsteam van HDM heren 1, waarmee hij landskampioen werd in de zaal en promoveerde naar de hoofdklasse op het veld. Naast SCHC is hij ook nog actief voor de KNHB, waar hij assistent-bondscoach is van het jongens O18 team.

Het niet-balbezit spelprincipe ‘Initiatief’ staat bij dit RHC Trainerscafé centraal. Het woord ‘initiatief’ staat beschreven in het woordenboek als ‘de eerste stap of aanzet.’ Dat is ook precies wat voor gevoel wij op Rijswijk willen hebben als we aan het verdedigen zijn. Het gevoel van tegenstanders aanpakken, de bal afpakken en doelpunten maken. Zo zorgen wij voor onrust en stress bij de opbouw van de tegenstander. En zo bepalen wij het tempo van de wedstrijd wanneer de tegenstander de bal heeft.

Uiteraard sluiten we de avond af met een hapje Chinees, een drankje en een goed gesprek over hockey. Ben je trainer, coach of extreem geïnteresseerd in hoe we hockeyen op de Rijswijksche Hockey Club? Hou zaterdag 28 oktober dan in ieder geval vrij en meld je voor de zekerheid nog aan via [email protected] zodat we genoeg sateetjes kunnen bestellen.