RHC Speelwijze – Technische Update 10-8

TC
10 augustus 2024
Beste Rijswijksche hockeytoppers,

Met de zomervakantie in het achterhoofd, zijn de voorbereidingen op de eerste competitiewedstrijd al door een aantal teams begonnen. Dit betekent ook dat de hockeyclub zo langzamerhand uit standje zomer begint te komen. Dat moet dit seizoen iets sneller dan normaal, want we hebben nog best wat vacatures openstaan. Niet alleen zoeken we nog trainers voor jeugdteams, maar er zijn ook nog een aantal cruciale functies binnen de Rijswijksche Hockey Club die nog niet gevuld zijn.

Trainers gezocht!
Zoals we voor de zomervakantie al meerdere malen hebben aangegeven, zijn we nog verre van rond in de trainers op de jeugdteams. De lijntjes en leads binnen de TC zijn inmiddels opgedroogd en uitgeput en daarom ook de oproep aan de vereniging om mee te helpen. We zoeken op dit moment concreet nog trainers voor MA2, MA3, MB2, MC4 en JD3. Op andere teams zoeken we ook nog ondersteuning, zodat aan die teams ook het liefst met 2 trainers training gegeven kan worden. Dit zijn MB1, MB3, MC2, MC3, MC5, JB2 en JD1.
Lijkt het jou leuk om op het veld te staan? Weet je iemand die dit kan? Geef het door aan de TC! Je wordt uiteraard geholpen door onze RHC Speelwijze website waar kant en klare trainingen en oefeningen worden aangeboden. Je hoeft het dus echt niet zelf te verzinnen en hulp en ondersteuning is altijd aanwezig!

RHC verhoogt vergoedingen voor trainers
Hopelijk zijn de verhoogde vergoedingen voor trainers ook een goede stimulans voor de bovenstaande vacatures. We hebben hier afgelopen seizoen veel tijd en aandacht aan besteed. Samengevat komt het erop neer dat we de basisvergoeding hebben verhoogd en dat we bonussen geven voor aanwezigheid op onze workshops en op het gebruik van de rhcspeelwijze website.
Een uitgebreide toelichting is hier te lezen: https://rijswijkschehc.nl/site/default.asp?Option=51&Nieuws=4161

Trainersworkshop en Trainerscafé
We publiceren binnenkort onze jaarkalender waarin alle TC activiteiten staan, zoals trainersworkshops en RHC Trainerscafé’s. De nieuwe workshops voor de jongste jeugd trainers gaan gegeven worden door Rick de Ridder en de eerste zal zijn op woensdag 6 september om 18.00 uur. Het eerste RHC Trainerscafé is op zaterdag 2 september om 18.00 uur, met onze nieuwe Heren 1 trainer als gastspreker!

Help!?!
Zoals jullie allemaal weten draait RHC op vrijwilligers en elk team verdient het om begeleid te worden door een enthousiaste trainer. Hopelijk is het duidelijk dat we voor komend seizoen wederom alle hulp kunnen gebruiken. Voor een passende trainersvergoeding wordt gezorgd, alle hulpmiddelen incl begeleiding vanuit de TC is aanwezig, dus lijkt het je leuk om actief met een van bovengenoemde teams aan de slag te gaan, aarzel niet langer en spreek een van ons aan op RHC of stuur een mailtje naar [email protected].

Met vriendelijke groet,
Namens de technische commissie,

Oscar Reiche