RHC Speelwijze - Technische Update 5-6

TC
5 juni 2024
Beste Rijswijksche Toppers,

De laatste maanden in een hockeyseizoen gaan voor ons gevoel altijd een stuk sneller dan de eerste. Voor je het weet, wordt er meer gekeken naar het volgende seizoen dan naar de volgende wedstrijd. Terwijl we juist deze periode moeten genieten van elke training of wedstrijd. De principes en thema’s vanuit de RHC Speelwijze zijn er ingeslepen, het team raakt langzamerhand op elkaar ingespeeld en de meeste spelers kunnen elkaar inmiddels blindelings vinden.

Technische commissie: Trainers en Trainingen
We hebben als technische commissie twee belangrijke verantwoordelijkheden binnen RHC: trainers en de trainingen. In deze periode hebben we evaluaties en gesprekken gehad over dit seizoen en zijn we bezig de trainerspuzzel te leggen voor komend seizoen.
Zoals we de afgelopen technische update al aangaven, begonnen we al aardig zenuwachtig te worden met betrekking tot het invullen van het trainersgilde van komend seizoen. De puzzel begint steeds meer vorm te krijgen, maar met een concrete invulling van 10 van de verwachte 26 jeugdteams zijn we nog steeds niet gerust. We vragen hierbij dus de hele vereniging om goed zich heen te kijken en rond te vragen en ons als TC een handje hierbij te helpen.
Voor de jongste jeugdteams hebben we weer een formulier gedeeld in alle appgroepen van teams en trainers. Daar hebben we nu al flink wat aanmeldingen voor gekregen en hopen we nog meer binnen te krijgen. We gaan voor de zomervakantie hier een eerste terugkoppeling op geven aan alle toppers die zich hiervoor hebben opgegeven.

RHC Speelwijze
Uiteraard moeten we onze zuinige tijd en aandacht als vrijwilliger op RHC goed besteden. En meestal gaat die in deze periode op aan het praten met huidige en potentieel nieuwe trainers voor komend seizoen. Maar toch hebben we hebben de afgelopen periode weer een mooie functie uitgerold op de RHC Speelwijze website. Je kan nu trainingen en oefeningen delen met andere personen met een speciale link zonder dat ze hoeven in te loggen. Dit is bijvoorbeeld erg handig voor hoofdtrainers die de training alvast willen delen met hun jeugdtrainers. We hebben nog 1 grote functionaliteit voor de boeg, namelijk de periodeplannen, en dan denken we alle belangrijke functies erin te hebben zitten. Wordt vervolgd!

Vergoedingen voor seizoen 2023/24
We hebben de afgelopen maanden samen met het bestuur de hoogte van de vergoedingen voor trainers besproken. Het idee hierachter was ooit een stimulans dat we liever hadden dat jeugdleden en jong senioren op het veld stonden training te geven, dan dat ze gaan vakkenvullen in de supermarkt. Deze vergoedingen waren door de seizoenen heen flink uit elkaar gegroeid en daarom gaan we ze voor komend seizoen verhogen. Meer details volgen in een apart nieuwsbericht.

Help!?!
Het aanstellen en begeleiden van trainers en coaches gaat niet vanzelf en als hardwerkende vrijwilligers van RHC kunnen we daar natuurlijk alle hulp bij gebruiken! Op dit moment zijn we nog op zoek naar een aantal trainers op (jongste) jeugdteams en kunnen we ook nog hulp gebruiken bij het omzetten van oefeningen en trainingen naar de nieuwe RHC Speelwijze website. Wil je ergens graag bij helpen? Of heb je nog ergens vragen over? Spreek een van ons dan aan op RHC of stuur een mailtje naar [email protected]

Met vriendelijke groet,
Namens de technische commissie,

Oscar Reiche