Nieuwe indelingen voor het seizoen 2023 - 2024

29 mei 2024
Beste spelers en ouders,

De nieuwe teamindelingen komen er weer aan. We realiseren ons dat dit voor veel kinderen (en ouders) een spannende periode is. De lijn-coördinatoren zijn al enige tijd bezig met de voorbereidingen hiervoor. We streven om de indelingen na de slotdag van de jongste jeugd op zondag 18 juni te communiceren.

Een korte toelichting over het proces. De eerste stap bestaat uit het inventariseren van het aantal spelers/speelsters per lijn. Aangezien de formele opzegdatum van RHC op 1 juni van ieder jaar ligt, hebben wij vrij laat een beeld hiervan. Op basis van het aantal spelers/speelsters bepalen we het aantal teams. Ons streven is om de teams van omvang niet te klein (beneden de 13 spelers/speelster) of te groot (meer dan 17 spelers/speelsters) te maken. Helaas lukt dit niet altijd en moeten we kijken of er andere oplossingen zijn. 

De volgende stap bestaat uit het plaatsen van spelers/speelsters op basis van de input die is ontvangen over de teams. Hier proberen we een zo goed mogelijke afspiegeling te maken van hockeyambitie, sociale wensen en speelsterkte. Het is verstandig als je expliciete wensen hebt om dit vantevoren kenbaar te maken bij jouw lijncoördinator. We kunnen dan proberen hier rekening mee te houden, echter garanties kunnen we niet geven. 

De volgende stap bestaat uit het afstemmen van de concept-indelingen met onder meer de technische commissie en de trainers/coaches van de lijnteams. Als we al deze input hebben verwerkt dan wordt de indeling gecommuniceerd via de RHC app en via de website (achter de inlog). Mochten er na de communicatie toch nog opzeggingen zijn dan kan dit leiden tot een herindeling van de betreffende lijn.

Soms zijn kinderen en hun ouders erg teleurgesteld over de indeling. Onze ervaring is dat het dan beste is om gewoon eerst in je nieuwe team te starten en niet te snel conclusies te trekken. Ook wij ontvangen ieder jaar "opzeggers” van andere clubs die ontevreden zijn over de indeling. Als club gaan wij hier terughoudend mee om. Het kunstgras is vaak niet groener bij de buren…

Vriendelijke groet,

De Jeugdcommissie