Van de bestuurstafel

24 februari 2021

Op 15 februari hebben we in aanwezigheid van de wethouder 11 zaalkampioenen gehuldigd, een stuk meer dan waar we statistisch recht op hebben. Dan blijkt maar weer dat we een echte zaalhockeyvereniging zijn.

In al die gezelligheid viel wel op dat er maar één seniorenteam kampioen was geworden. Eigenlijk nog best een mooie prestatie, aangezien we met slechts twee herenteams en drie damesteams de zaal in gingen. Ik zie dat toch met lede ogen aan. Wat is er over van onze zaalhockeyvereniging als we maar vijf seniorenteams op de been kunnen brengen? Waar zijn de tijden gebleven dat we met de halve vereniging naar de hdm-hal gingen om Dames 1 en Heren 1 in de topklasse aan te moedigen? Ligt het aan de trainingstijden? Ligt het aan de horeca bij De Schilp die niet meer is wat het geweest is? Zag niemand het zitten om met vier veldspelers de zaal in te gaan? Wie het weet mag het zeggen, want ik zou dat graag vanaf volgend seizoen weer anders zien.

Ik kan vanuit de seniorencommissie wel tevreden melden dat Maarten Morrien en Marc Nota hun contract met 1 jaar hebben verlengd als trainer/coach van respectievelijk Dames 1 en Heren 1. De dames liggen mooi op koers om dit seizoen in de top 3 te eindigen (en misschien zelfs te promoveren?) en de heren draaien netjes mee in de middenmoot van de tweede klasse. Bovendien maakt de A-jeugd de nodige speelminuten in beide teams. Goede redenen om nog een jaar verder te gaan met beide mannen.

Tot slot een droevige mededeling voor verdedigers en keepers die sinds vorig seizoen eindelijk hun doelpuntjes meepakten: de KNHB heeft per 1 februari 2014 de eigen doelpuntregel weer afgeschaft.

Veel succes in de tweede seizoenshelft!

Boris Gooskens

Bestuurslid Seniorenhockey