MC1 & C2 CPC voor goede doel

2 februari 2024

MC1 en MC2 gaan de CPC lopen voor het RHC WK goede doel. Uiteraard eerst een goede voorbereiding!

De dames laten zich sponsoren voor hun prestatie op 9 maart a.s. Ze gaan namelijk lopen voor het RHC WK goede doel ‘Het Vergeten Kind’(voorheen Guusje Nederhorst Foundation). Een fonds voor kinderen die in Nederland om verschillende redenen in opvanghuizen wonen. Met het geld uit het fonds kunnen er ook leuke ‘dingen’ voor hen worden georganiseerd!Daar zijn ze weer de bikkels van MC1 en MC2! Vrijdagavond loopschoenen aan en gaan. Onder leiding van een echte hardlooptrainer Stephen gaan de dames van start met een warming-up op het grasveld. Daarna het Elsenburgerbos in voor een pittige training. Natuurlijk een hoop gehijg en ‘ik kan niet meer’, maar er is er geen een afgehaakt! Op de foto de blikken waarin hopelijk heel veel geld voor het goede doel wordt opgehaald.

 

Kijk de foto's
http://www.mijnalbum.nl/Album=AWEW8MF3

 Het Vergeten Kind (voorheen De Guusje Nederhorst Foundation) helpt kinderen van 0-18 jaar die in sobere opvangcentra leven die mishandeld zijn, misbruikt zijn, verwaarloosd zijn, verstoten zijn, gevlucht zijn en dus niet gewoon kind kunnen zijn en dus ook niet kunnen sporten. Dit is niet hoe een kinderleven moet beginnen. De doelstelling van Het Vergeten Kind is om kinderen uit hun isolement te halen en een kindvriendelijke omgeving voor ze te creëren waar ze kunnen spelen, bewegen en ontspannen. Zo kunnen de kinderen tot rust komen en hun stressvolle, traumatische ervaringen beter verwerken.

De stichting initieert allerlei initiatieven om de situatie van kinderen in de opvang te agenderen en structureel beter te maken. Want omdat deze kinderen in opvangcentra verblijven, hoor je ze niet en zie je ziet en worden ze zo makkelijk vergeten, www.vergetenkind.nl