RHC Trainerscafé op 5 november

TC
26 oktober 2024
Zaterdagmiddag 5 november om 18.00 uur is het tweede RHC Trainerscafé van het seizoen. We hebben deze keer Robbert Groeneveld uitgenodigd om een praatje te houden. Robbert duikt deze bijeenkomst de diepte in over het spelprincipe ‘Initiatief’ uit de RHC Speelwijze.

Robbert Groeneveld is de trainer/coach van HC Alphen heren 1 sinds 2017 en dit is zeker niet onopgemerkt gebleven. Hij is met dit team de afgelopen 5 seizoenen twee keer kampioen geworden en gepromoveerd van de 2e klasse naar de overgangsklasse. Hiernaast heeft dit team in 2019 de KNHB Silver Cup gewonnen en mocht hij laatst in de Gold Cup tegen hdm heren 1 aantreden.

Het spelprincipe ‘Initiatief’ staat dit RHC Trainerscafé centraal en dan vooral het initiatief houden als verdediger rondom jouw eigen cirkel. Hoe hou je als verdediger druk op de bal en begeleid je de aanvallers naar de plek die jij als verdediger afdwingt? Robbert neemt ons mee in zijn werkwijze hoe hij deze wedstrijdsituatie vertaald naar een trainingsopzet. Dus welke oefeningen geeft hij bij dit principe? Welke aandachtspunten zijn hierbij belangrijk? En wat is de ideale trainingsopzet met twee trainers?

Uiteraard sluiten we de avond af met een hapje Chinees, een drankje en een goed gesprek over hockey. Ben je trainer, coach of extreem geïnteresseerd in hoe we hockeyen op de Rijswijksche Hockey Club? Hou zaterdag 5 november dan in ieder geval vrij en meld je voor de zekerheid nog aan via [email protected] zodat we genoeg sateetjes kunnen bestellen.