Van de Voorzitter - Beste leden,

14 november 2024
Afgelopen week waren we veelvuldig in de pers door de plofcirkel rondom TNO. Directe aanleiding was de herziening van een bestemmingsplan en de zienswijze van TNO. We hebben inmiddels een audiƫntie gehad bij onze nieuwe burgemeester en we hebben TNO ontvangen om te praten over de veiligheidssituatie. We zijn daardoor wel enigzins gerustgesteld, maar wachten nog op officiƫle mededelingen van het gemeentehuis. Vooralsnog gaan we er van uit dat we hier prettig kunnen blijven hockeyen.

Verder werden we opgeschrikt door een vervelend incident. Door een inbraak is een ruit gesneuveld en de bar zwaar beschadigd. De buit was zeer beperkt doordat we de kassa geregeld afromen, en de schade is grotendeels door de verzekering vergoedt, maar het heeft toch weer veel tijd en energie van onze vrijwilligers gekost om alles in orde te maken. Over twee weken wordt de bar hersteld en is alles weer terug in de oude staat.

We zijn al weer begonnen met de reguliere competitie. De eerste wedstrijden geven een mooi beeld van de nieuwe krachtsverhoudingen. Meisjes B1 staat zelfs fier bovenaan in de SuperB. Ik ben benieuwd hoe dat gaat aflopen... Een andere trotse koploper is dames 1 en daarmee heeft Maarten 2 troeven in handen om kampioen te worden als coach en ook heren 5 deelt de eerste plaats. Maarten gaat duidelijk voor zijn derde duik in de sloot op rij. Ook de mannen van Heren 2 zijn al op zoek naar een team zwemtenue. Met nog twee ronden te gaan kan het winterkampioenschap ze in ieder geval bijna niet meer ontglippen.

Het weer begint killer te worden en dat betekent dat de Sint weer in aantocht is. We hebben gehoord dat hij 24 november de Rijswijksche Hockey Club aan doet, dus dat wordt weer een mooi evenement voor onze jongste leden. Een mooie traditie voor de donkere avonden in november is ook de Beaujolais avond. Vrijdag de 22e maken we er onder het genot van een wijntje en een mooi kaasje een gezellige avond van.

Ik hoop jullie daar te kunnen ontmoeten.

Met sportieve groet,

Geert-Willem van Weert
Voorzitter