RHC op weg naar een rookvrije sportvereniging

20 februari 2024
RHC vanaf 1 maart op zaterdag rookvrij!
Vanaf 1 maart 2022 richt RHC zich nog meer op gezondheid. We geven kinderen het goede voorbeeld als zij bij ons sporten. Dit betekent dat we ons sportterrein op zaterdag rookvrij gaan maken.

Waarom op weg naar rookvrij?
Zien roken, doet roken. Als kinderen anderen zien roken lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken zoals andere sporters, trainers en ouders. Daarnaast is meeroken zowel binnen als buiten schadelijk, met name voor kinderen. Ook in de buitenlucht kunnen kinderen in aanraking komen met tabaksrook. Door een rookvrij sportterrein voorkomen we dit.

Wat verandert er?
Vanaf 1 maart zijn wij op zaterdag rookvrij. Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers! We vragen rokers om op zaterdag niet op het RHC-terrein te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten. De entree en plekken binnen ons sportterrein, zoals langs de lijn en het terras zijn rookvrij. Dit is even wennen. Help elkaar dan ook er aan te denken dat we als RHC onze jeugd willen beschermen en hen een gezond voorbeeld willen geven!

Rookvrije Generatie

De beweging ‘op weg naar een Rookvrije Generatie’ werkt toe naar een samenleving waarin we opgroeiende kinderen beschermen tegen tabaksrook en de verleiding om te gaan roken. Iedere week raken honderden kinderen in ons land verslaafd aan roken. Ieder kind is er één teveel. We streven ernaar dat kinderen niet meer in de verleiding komen om te gaan roken. Daarvoor is het nodig dat we samen het goede voorbeeld geven en de omgevingen waar kinderen veel komen rookvrij maken. De sportomgeving is een belangrijke omgeving in het leven van opgroeiende kinderen. Daarom draagt een rookvrij sportterrein bij aan het realiseren van de Rookvrije Generatie.

Roken op zondag

Voorlopig blijft roken op zondag nog mogelijk op de hiervoor aangegeven bestemming. Dat wil zeggen alleen op de rookplek naast het clubhuis en niet op het terras. Ook verwachten wij dat het afval van roken netjes wordt opgeruimd in de vernieuwde asbaktegels.

Onze volgende stap is een geheel rookvrije sportvereniging, wil jij meedenken hoe we dit kunnen realiseren, stuur dan een mail naar Romi en Elise via onderstaande email adres.

We hopen dat jullie je sterk maken voor een gezonde omgeving voor onze jeugdspelers en jonge bezoekers. Help ons mee om mensen aan te spreken en herinner ze aan de nieuwe afspraken.

Voor vragen en opmerkingen zijn wij bereikbaar via onze Bestuursleden Organisatie.
Romi en Elise zijn te bereiken per mail via [email protected]

Met vriendelijke groet,
Het RHC Bestuur