Alternatief Trainingsschema Zaal 2021/2022

TC
1 december 2024
Beste RHC-ers en met name de zaalhockeyfans,

We hadden er zin in tijdens de voorbereiding op de zaalcompetitie. In september hebben we de teams al ingeschreven voor de competities, zalen zijn afgehuurd, trainingsschema’s gemaakt en we hadden vorige week alle trainers weer rond van de extra combinatieteams. Inmiddels hebben we te maken met strengere Corona-maatregelen die het kabinet vrijdag 26 november heeft aangekondigd en die gelden vanaf zondag 28 november. De nieuwe maatregel dat amateursport (wedstrijden en trainingen) tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer is toegestaan, heeft voor deze zaalhockeytrainingen grote consequenties.

KNHB Zaalcompetitie
Waar de KNHB eerst veel wedstrijden in het tijdsbestek 09.30-19.30 uur hadden staan, zijn ze heel hard bezig deze te verplaatsen naar het tijdsbestek 08.30- 16.30 uur. Door deze vervroeging kunnen veel wedstrijden op de reeds ingeplande dagen blijven staan.  Echter door de beperking van beschikbare tijd zullen er wedstrijden verplaatst moeten worden naar een andere datum/locatie. Hierbij ontkomen wij er niet aan om voor deze wedstrijden ook zondag 02 januari te gaan gebruiken. De wedstrijden van zondag 5 december blijven ongemoeid, gezien dat alleen een ochtendprogramma is.

RHC Zaaltrainingen voor E-Jeugd
Zoals eerder gecommuniceerd hebben we geprobeerd overdag en in het weekend zaaluren te krijgen. Dit is in beperkte mate gelukt en daar zijn we erg blij mee dat we toch nog wat trainingen kunnen faciliteren voor een aantal teams. Voor de E-teams is er in de Schilp op woensdagmiddag tussen 15.00 – 17.00 uur training, waarbij de E6- en E8tallen om de week aan de beurt zijn. Dit wordt verder gecommuniceerd via de Jongste Jeugd Commissie en de hoofdtrainers wanneer welk team aan de beurt is.

RHC Zaaltrainingen voor Elftallen
Voor de elftallen hebben we in het weekend een aantal uren in de hal van het Wateringse Veld College gehuurd. Omdat dit in het weekend is en hier natuurlijk ook de competitiewedstrijden plaatsvinden hebben we hier teams ingepland die op dat moment geen wedstrijd hebben dat weekend. Dat is even balen voor MD6, MC3, JD12, JD2 en JD4, maar we gaan kijken of we hier op de woensdagmiddag een gaatje voor kunnen inplannen. Anders proberen we dit natuurlijk goed te maken in de kerstvakantie!

In alle spoed hebben we geen rekening gehouden met of trainers wel/niet kunnen doordat ze wellicht zelf een competitiewedstrijd hebben met het eigen team. We hopen dat trainers en teams hier flexibel genoeg in zijn om dit onderling te regelen. De competitie wordt ook nog herpland door de KNHB om allemaal voor 17.00 uur klaar te zijn. Dit zou er voor kunnen zorgen voor de weekenden van 11/12 en 18/19 december dat het schema in het WVC nog wordt omgehusseld.

Het schema van de WVC hal staat in de bijlage van dit nieuwsbericht.

Afzeggen zaaltraining
Als het helemaal niet lukt om een team te laten trainen. Dit kan tegenwoordig door allerlei verschillende redenen zijn, stuur dan meteen een mailtje naar [email protected] . De zaalhuren zijn schaars, dus kunnen we deze direct aan een ander team toebedelen die ze waarschijnlijk hard nodig heeft.

We willen in ieder geval iedereen heel veel sportplezier toewensen en een gezonde decembermaand.

Met sportieve groet,
Iris (Zaalcommissie) en Oscar (Technische Commissie)

 
Bijlage