Nieuwe corona maatregelen; maar zaalcompetitie gaat door!

29 november 2024
De veldcompetitie is bijna afgerond; vandaag, zondag 28 november, spelen de senioren hun laatste wedstrijden. De komende weken krijgen we te maken met strengere Corona-maatregelen die het kabinet vrijdag 26 november heeft aangekondigd en die gelden vanaf zondag 28 november. De nieuwe maatregel dat amateursport (wedstrijden en trainingen) tussen 17.00 en 05.00 uur niet meer is toegestaan, heeft voor onze vereniging grote consequenties. Gelukkig heeft de KNHB aangegeven dat de zaalcompetitie wel door kan gaan. Lees hieronder meer over de gevolgen van de maatregelen, die vooralsnog tot en met zaterdag 18 december van toepassing zijn.

Trainingen

Zaal
Komende week zouden de zaaltrainingen voor de meeste teams starten. Alleen de trainingen die uiterlijk om 17.00 uur eindigen, kunnen voorlopig doorgaan. We zijn bezig om te kijken of we extra zaaluren overdag en in het weekend kunnen krijgen. Zodra hier meer over bekend is zullen wij dit communiceren. Publiek is bij de trainingen niet toegestaan. Alle andere zaaltrainingen zijn in ieder geval tot en met 18 december geannuleerd.

Veld
Ook op het veld mag er maar tot 17.00 uur getraind worden. Dat betekent dat er voorlopig doordeweeks geen veldtrainingen zijn. Wel geven we ieder team de mogelijkheid om in het weekend te trainen op onze velden (mits de weersomstandigheden dit toelaten). De details over alle trainingen worden zo snel mogelijk door de technische commissie bekend gemaakt.

Zaalcompetitie
De zaalcompetitie kan, ondanks de avondlockdown, voor alle teams van RHC doorgaan, zo heeft de KNHB bekendgemaakt. De KNHB gaat er voor zorgen dat alle wedstrijden voor 17.00 uur zijn afgerond. Meer informatie over de (aangepaste) wedstrijdtijden volgen. Ook wachten we nog op nadere informatie over de exacte invulling van de Corona-maatregelen tijdens de wedstrijden, zoals CTB-scanners. Zodra we hier meer over weten, informeren we jullie hierover.

Er mag in ieder geval geen publiek bij de wedstrijden aanwezig zijn. Naast de sporters hebben alleen mensen die functioneel aanwezig moeten zijn toegang tot de zalen, waaronder ook de noodzakelijke rijouders gerekend zullen worden.

Sporten in de openbare ruimte
We kunnen ons voorstellen dat teams op zoek gaan naar andere creatieve idee├źn om met elkaar te trainen buiten het sportveld om. Houdt er dan rekening mee dat georganiseerd buitensporten na 17.00 uur is toegestaan met maximaal 4 personen (exclusief trainer) en op 1,5 meter afstand. (vanaf 13 jaar). Dit soort activiteiten vallen niet onder de verantwoordelijkheid van de club.

Clubhuis
Het clubhuis van RHC is na 17:00 uur gesloten. Als er getraind gaat worden in de weekenden, is het clubhuis geopend. Er zijn geen evenementen of teambijeenkomsten mogelijk in het clubhuis.

Vervoer naar trainingen en wedstrijden

Het advies is een mondkapje te dragen als je met mensen uit een ander huishouden in de auto zit. Kinderen tot en met 12 jaar hoeven geen mondkapje te dragen.

Algemene maatregelen
De basisregels blijven van kracht. We vragen iedereen zich daaraan te houden. Het belangrijkste is om als je niet aan het hockeyen bent, de 1,5 meter afstand te houden (vanaf 13 jaar). Dit geldt ook langs de lijn, tijdens de line ups, in de dug-outs of tijdens een wedstrijdbespreking. En verder blijf je natuurlijk thuis bij klachten (ook als je gevaccineerd bent) en schud je geen handen.

Kijk voor alle maatregelen op: https://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/coronavirus-covid-19

Tot slot
We zijn blij dat we, hoewel zeer beperkt, kunnen blijven sporten. Ook voor de komende periode vragen we iedereen met elkaar mogelijk te maken dat we kunnen hockeyen. Mocht je vragen hebben over bovenstaande, dan kan je contact opnemen via [email protected]

Namens het bestuur,

Féline de Vries
Secretaris