Arbitrage: Zaalhockey, CS-examens, begeleiding

26 november 2024
Spelregels Zaalhockey
Oh kom er eens kijken, wat er op de wè-hèb-site staat! De pagina van de Arbitrage en Spelregels is geüpdatet met alle zaalregels en -afspraken, filmpjes, de KNHB briefing Zaalhockey, voor elk wat wils dus!

Wanneer moet we nu scheidsrechters meenemen?
Het was onduidelijk omschreven wanneer een team scheidsrechters moet leveren. Om aan alle onduidelijkheid een einde te maken:

Er is een wijziging in het fluiten van de wedstrijden van de Jeugd (ABCD) en de Jongste Jeugd (E). In plaats van het meenemen van één eigen scheidsrechter bij iedere wedstrijd, worden de drie wedstrijden die vallen binnen het drieluik, gefloten door twee scheidsrechters van het team dat ook de zaalleiding heeft.

Dit betekent in de praktijk dat een team niet langer op alle speeldagen een scheidsrechter hoeft mee te nemen. Slechts op de twee speeldagen dat het team zaalleiding heeft, moet het ook zorgen voor twee scheidsrechters, die alle drie de wedstrijden van het drieluik fluiten. Dit heeft als voordeel dat deze wedstrijden meestal in "de thuishal” (De Schilp of Ring Pass) worden gespeeld waardoor het mogelijk ook makkelijker wordt om scheidsrechters bereid te vinden om te fluiten. "De club" gaat hard aan de slag om de wedstrijden van de ABCD jeugd "aan te wijzen". Dat wil zeggen dat het voor de teambegeleiding niet nodig is om zelf scheidsrechters te zoeken.

LET OP! Bij Jongste Jeugd fluiten twee ouders, die zelf door de teambegeleiding worden aangewezen.

LET OP(2)! Deze methodiek geldt niet voor de senioren. Die blijft hetzelfde als voorgaande jaren, dat wil zeggen dat ieder team één scheidsrechter meeneemt voor de eigen wedstrijd.

Heerlijk avondje verplaatst: CS-examens
Het heerlijk avondje is dit jaar op 3 december. Dan hebben de 22 stoute AB-tjes (5 mogelijkheden gehad, niet één keer ingelogd) en 7 AB-tjes die eerder helaas zijn gezakt, weer een mogelijkheid om deel te nemen aan het online CS-examen.

Goed nieuws voor geïnteresseerde ouders, Trimmers en andere enthousiastelingen: er is voldoende ruimte om aan het examen deel te nemen. Om mee te kunnen doen, moet je bij de ledenadministratie bekend zijn want je hebt een bondsnummer nodig. Wil je meedoen en sta je nog niet in LISA, verricht dan een inschrijving via de website. Kies bij Soort lidmaatschap "Vrijwilliger" en zet in het opmerkingenveld "Aanmelding CS-examen". Let op: jouw gegevens worden uitgewisseld met de KNHB!

Begeleiding nieuwe scheidsrechters; Arbitragecommissie
Er komen berichten binnen van ouders en teamondersteuners die zich zorgen maken over (het gebrek aan) begeleiding van nieuwe scheidsrechters. En die berichten snappen we want dit gaat inderdaad niet goed. 7 december aanstaande staat "De Arbitragecommissie" op de agenda van de bestuursvergadering.

We hebben al een hele tijd geen scheidsrechterscommissaris. Degene die nu de arbitrageplanning doet (Alessandro), doet dit omdat hij toevallig weet hoe de planningsmodule werkt. Hij heeft geen tijd, en is naar eigen zeggen niet de juiste persoon, om de Arbitragecommissie op te tuigen. Ook hier zijn we dus op zoek naar vrijwilligers, mensen die het leuk vinden om de commissie nieuw leven in te blazen. Coördinatoren, planners, maar ook uitvoerders (nieuwe scheidsrechters begeleiden bijvoorbeeld). Ben je geïnteresseerd, stuur dan een mail naar [email protected].