Heren 1 wint belangrijke wedstrijd tegen Schiedam

15 november 2021

Zondag 14 november stond de wedstrijd Schiedam-RHC op het programma. Na het gelijkspel tegen Pollux was het voor de mannen van Joost van Nes een wedstrijd van aanhaken of afhaken bij de bovenste plekken. Vrijdag te horen gekregen van Rutte dat er voorlopig helaas geen publiek bij wedstrijden mag zijn, dus reisde de selectie zondag zonder RHC-aanhang af naar Vlaardingen voor deze belangrijke wedstrijd.

Rijswijk begon scherp en goed aan de wedstrijd. Schiedam koos verrassend genoeg voor hoge druk, maar daar kon de verdediging van RHC gemakkelijk onderuit hockeyen. Onder aanvoering van onze creatieve man op het middenveld, Sander Gunst, creƫerde RHC snel de eerste kleine kansjes. Vlak voordat het eerste kwart voorbij was zette RHC goed druk en leverde Schiedam de bal in bij Sander Gunst, die met een actie de cirkel binnen drong. De verdediger van Schiedam maakte vervolgens een flinke overtreding waaruit een strafcorner kwam. Zoals zo vaak stond Joost Nieuwenhuis op de kop van de cirkel; hij maakte voortreffelijk de 1-0.

Het tweede kwart was een totaal andere wedstrijd. Schiedam speelde zichzelf steeds beter in de wedstrijd, dit omdat RHC vergat om verder te gaan waar ze in het eerste kwart waren gebleven. Doordat de organisatie van RHC even weg viel, kreeg Schiedam een paar kansjes met een strafcorner die goed werd gered door de keeper van RHC. Toch kwam Schiedam op 1-1 door een goede actie vanaf de 23 meterlijn die eindigde met een mooie backhand in de verre hoek van het goal van RHC. 

Na rust veranderde het spelbeeld. Na wat tactische ingrepen door de coaches kreeg de RHC-ploeg weer grip op de wedstrijd. Zo kreeg Thomas de Haan als snel een goede kans op de 1-2 alleen werd de bal gestopt door de goed uitkomende keeper van Schiedam. RHC bleef druk zetten en kreeg nog 2 strafcorners. Die werden helaas niet benut. Het derde kwart werd afgesloten zonder doelpunten. 

Het laatste kwart ging van start. Het was eigenlijk vooral wachten op een doelpunt van RHC. Uit een snelle counter kreeg de jeugdige invaller Thijmen een grote kans om de score op 1-2 te zetten. Helaas werd deze door de keeper van Schiedam nog net gered. Doelman Sebastiaan Boone had aan zijn kant ook een engeltje op zijn schouder zitten, want een getipte bal van Schiedam spatte uiteen op de lat. Dit was het signaal voor RHC om nog een beetje extra gas te geven. En met succes, de bal kwam bij Hidde Caminada uit en hij schoot de bal door de touwen heen; 1-2! 

Met nog 10 minuten op de klok werd het een zenuwslopend slot van de wedstrijd. RHC verdiende de overwinning maar Schiedam loerde op ieder kansje om alsnog de 2-2 te maken. De mannen van RHC gaven echter geen krimp en wonnen zo met 1-2 van de koploper. Hard knokken is ditmaal beloond. RHC staat met nog 1 wedstrijd voor de winterstop op een mooie tweede plaats. Aanstaande zondag de laatste wedstrijd thuis tegen Forescate!